пʼятниця, 21 січня 2022 17:05

М'яке рішення Печерського суду щодо Порошенка міг забезпечити заступник керівника ОП Смирнов — ЗМІ

 
Заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов міг вплинути на рішення Печерського суду щодо Петра Порошенка, якого відпустили під особисте зобов'язання у справі про державну зраду.

Про це йдеться в статті "Троянський кінь" Офісу Зеленського: хто такий Андрій Смирнов і до чого тут суди та справа про держзраду Порошенка".

"Перший раунд боротьби президент Володимир Зеленський програв, адже Печерський суд Києва призначив Порошенкові мінімальний запобіжний захід – особисте зобов'язання. Причиною такого м'якого рішення судової вертикалі експерти називають соратників Володимира Зеленського, котрі є його наближеними особами в Офісі президента. Ключова фігура, за словами політолога Вадима Карасьова, - заступник керівника ОПУ Андрій Смирнов", - йдеться у матеріалі.

Політолог упевнений, що Смирнов у "справі Порошенка" не лише не допрацьовував, а й взагалі міг грати на його боці.

"Це, безумовно, поразка влади. Тобто арешту, на який розраховували в ОПУ, не сталося. Що ж сталося насправді і чому так сталося? Подейкують, що у команді Зеленського цим питанням займався Андрій Смирнов, заступник керівника Офісу президента. Як мені розповіли джерела, він не лише не допрацьовував у цій справі, але міг грати як на боці Зеленського, так і на боці Порошенка, слуга двох панів", - цитує видання Карасьова.

У матеріалі зазначається, що отримавши посаду в ОП, Смирнов зайнявся питаннями правоохоронної системи.

"Наприклад, роботою Смирнова нібито стала допомога бізнесмену та учаснику списку санкцій РНБО Сеяру Куршутову. За даними ЗМІ, Смирнов був адвокатом Куршутова, а також адвокатом судді-втікача Миколи Чауса. Згаданого Куршутова, до слова, називали "правою рукою" екс-депута Грановського з низки бізнес- та "митних" питань. Сеяр Куршутов тоді був помічником Грановського та керівником "Офісу контрабанди" в Південному регіоні. Згідно з інформацією Blind Trust, збитки держбюджету від роботи так званого Офісу Грановського складають близько 28 мільярдів гривень", - йдеться в статті.

У статті також згадується докладно вивчена біографія заступника голови ОПУ Смирнова, яскравими рядками якої є, наприклад, захист екс-регіоналів Лукаш та Єфремова в судах, зв'язки з відомими бізнесменами Геннадієм Корбаном та Василем Астіоном, участь у розслідуваних НАБУ справах.

Видання зазначає, що навіть після відходу з ОПУ Богдана у Смирнова зберігається величезний вплив, оскільки йому довіряє та надає дедалі більше повноважень голова ОПУ Єрмак.
"Андрій Смирнов залишається вже два з половиною роки одним із найвпливовіших людей в Офісі Зеленського. І хоча багато експертів уже не раз зазначали, що Смирнов з його ймовірними зв'язками з Олександром Грановським, Сеяром Куршутовим та іншими персонами з кола Петра Порошенка навряд чи грає чесно", поки що влада не вирішується на перестановки", - резюмують автори статті.

Джерело:

Зараз ви читаєте новину «М'яке рішення Печерського суду щодо Порошенка міг забезпечити заступник керівника ОП Смирнов — ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути