понеділок, 15 жовтня 2012 17:57

Спецтема: Боротьба за "мову"

"Мовне" питання зробило свою "чорну" справу - Москаль

"Мовне" питання зробило свою "чорну" справу - Москаль
Геннадій Москаль. Фото: uk.wikipedia.org

Пропозиції "мовної" групи існують лише у вигляді передвиборчих обіцянок, вже після виборів про них виборці можуть забути.

Про це Gazeta.ua розповів народний депутат Геннадій Москаль, коментуючи запропоновані нововведення робочої групи.

"Це ж абсолютно передвиборчі обіцянки. Подібні кроки вживаються аби не злякати свій електорат в південно-східній Україні і не відвернути електорат в центральних та західних регіонах, в тому ж Києві", - зауважив політик.

Відповідаючи на питання, що наразі чекає на "мовні" ініціативи та чи можливо введення пропозиції "мовної" групи карати порушників закону до шести місяців ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робоча група схвалила зміни до "мовного" закону

"Якщо буде більшість у опозиції, то вона його відмінить, якщо ні..то воно й буде в такому режимі очікування знаходитись до президентських виборів. Питання буде згорнуто та законсервовано до виборів президента України. Після 29 жовтня за це питання забудуть, люди будуть слідкувати за підрахунком голосів, за пікетуванням ЦВК, ОВК, виливанням залишків бруду", - додав він.

На його думку, це питання, яке так вже довго розглядається та обговорюється в суспільстві "зробило свою чорну справу і піде на відпочинок до чергової виборчої кампанії".

Також він додав, що в ідеологів Партії регіонів "сьогодні немає інших аргументів, чим піднімати рейтинг партії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині кандидати Ющенка та Королевської "віддали" округ "бютівцю"

"Коли Колесніченко називає цей законопроект "гидотою", то хто він такий в партії, де є жорстка дисципліна, і де є єдиний сценарій. Хто б йому дозволив говорити подібне в адресу віце-прем'єр-міністра? Це повна дурниця, ніхто нічого робити не буде", - зауважив він.

Нагадаємо, робоча група з питань мовного законодавства на засіданні в п'ятницю схвалила законопроект про зміни до закону України "Про засади державної мовної політики", незабаром цей документ передадуть до Міністерства юстиції.

Ініціатори запропонували ряд нововведень, серед яких ускладнити процедуру визнання мов регіональними, збільшити до 75% присутність в ефірі української мови, створити центри і регулярні курси вивчення української мови, та навіть почати штрафувати порушників "мовного" закону до 6 місяців ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «"Мовне" питання зробило свою "чорну" справу - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути