вівторок, 18 вересня 2012 12:51

Небоженко: Рішення Ради працювати один день колись назвуть "Єфремовщиною"

Небоженко: Рішення Ради працювати один день колись назвуть "Єфремовщиною"
Віктор Небоженко: Те, що відбувається в Раді - це справжній підкуп депутатів. Фото: www.delfi.ua

Рішення народних депутатів, яке вони внесли зі зміною в календарний план роботи на поточній сесії, працювати один день, у майбутньому буде названо "Єфремовщиною".

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

На думку експерта, пропозиція, яку напередодні під час Погоджувальної ради висунув керівник парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, є нічим іншим, як підкуп депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" пропонують для депутатів один робочий день на тиждень

"Для того, щоб депутати не надто морочилися над виконанням своїх депутатських обов'язків, дається такий підкуп: "Ви один день працюєте, натискаєте кнопки, незважаючи ні на що, а потім 10 днів відпочиваєте". Така ось парламентська корупція, - розповів Небоженко, і додав: "Я думаю, що така практика в майбутньому буде названа "Ефремовщина".

Також він підкреслив, що такі нововведення призведуть до того, що закони будуть низької якості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До кінця скликання нардепи вирішили працювати лише раз на тиждень

"Це пов'язано з виборчою кампанією. А потім, коли закони приймаються в поспіху, то вони, як правило, не якісні. А це означає, що частина законів, які завдяки "формулі Єфремова" вжито, буде носити лобістський характер", - зазначив він.

"Це дуже погано, тому що для будь-якого серйозного законопроекту, яким буде регулюватися якийсь елемент суспільного життя, приймати закон в поспіху .. Це ж ще раз говорить про те, що парламент не хоче виконувати своїх функцій, тобто компетентною, ретельною розробкою законів для України", - додав він.

Крім того, Небоженко зазначив, що не потрібно парламенту займатися довго і наполегливо одним законом, але й не потрібно "перетворювати його в конвеєр для штампування законів - це вже нікуди не годиться".

"Я ще розумію, коли органи виконавчої влади працюють цілодобово і приймають якісь надзвичайні постанови. За цим стоїть величезна машина державної влади. Єфремов, незважаючи на керівництво парламентською більшістю не розуміє або не хоче розуміти, чи йому не цікаво, чим взагалі повинен займатися парламент?", - поцікавився він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов закликав Богатирьову поставитися до Колесніченка "із розумінням"

Підсумовуючи, політолог додав: "Ніхто крім парламентаріїв не несе політичної відповідальності за закон, але на жаль нам влаштовують практику, коли парламент є місцем, в якому лібералізують документи, підготовлені виконавчою владою. Це погано".

Сьогодні народні депутати внесли зміни в календарний план роботи на поточній сесії. Таким чином, парламентарії працюватимуть у сесійній залі раз на тиждень.

Наступне пленарне засідання відбудеться 2 жовтня, а сьогодні депутати будуть працювати до завершення порядку денного.

Зараз ви читаєте новину «Небоженко: Рішення Ради працювати один день колись назвуть "Єфремовщиною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути