Ексклюзиви
неділя, 25 вересня 2011 18:52

Мороз розповів, як він і лівоцентристи потрібні українцям

Мороз розповів, як він і лівоцентристи потрібні українцям

Олександр Мороз планує створити лівоцентристську партію. До неї, крім Соціалістичної партії України, Селянсько-демократичної партії, ВО "Патріотичний союз України", Партії дітей війни, увійдуть ще й політсили "Народна влада" та "Справедливість". Дві останні політсили очолюють його колишні соратники, які вийшли з СПУ, Йосип Вінський та Станіслав Ніколаєнко.

"В Україні присутні симпатії до лівоцентризму. Принаймні четверта частина населення хотіла б жити у суспільстві соціальної справедливості, яке розвивається за принципами демократичного соціалізму. А загалом у справедливому суспільстві хотіли б жити усі. Щоправда, чимало українців голосують за тих, які бачать розвиток суспільства по-іншому, здебільшого за лібералів. А лібералізм та ще й по-українськи – це повне обслуговування державною владою інтересів крупного капіталу. Тому потрібні принципові зміни політики. І для цього треба, безперечно, об'єднати тих, хто сповідує принципи соціальної справедливості, прав людини не на словах, а на ділі", - наголосив головний соціаліст.

За його словами, Вінський і Ніколаєнко виходили з СПУ, а відтак створювали партії, керуючись суб'єктивними інтересами.

"У лівоцентристському спектрі є понад десяток партій. Щоб спростити вибір людей, дати чітку відповідь на їхній запит, потрібно закрити сторінку минулого, не зважаючи на все те, що колишні партнери говорили...", - підкреслив політик.

Мороз повідомив, що створено координаційну раду з представників шести партій – Селянсько-демократичної партії, ВО "Патріотичний союз України", СПУ, Партії дітей війни, "Народної влади" і "Справедливості", а також налагоджують співпрацю й з іншими силами.

"Наразі все зводиться до статутних і технологічних питань, де не все так просто, як видається на перший погляд. Йдеться про те, що можливо треба робити ребрендинг партії. Тут наші позиції розходяться. Соціалісти вважають, що назву партії змінювати не варто, оскільки вона існує 20 років і викликає певні асоціації, а інша назва буде відривати сприйняття людей від саме нашої політичної сили. Є й інші нюанси, які, гадаю, невдовзі будуть узгоджені. У принциповому плані можливість такого об'єднання існує. Більше того, днями відбувся з'їзд Партії дітей війни, на якому прийняли постанову про припинення її діяльності і про об'єднання з СПУ", - підсумував лідер соціалістів.

Зараз ви читаєте новину «Мороз розповів, як він і лівоцентристи потрібні українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути