вівторок, 12 червня 2007 12:03

Мороз пропонує притягувати до суду членів ЦВК, які блокують її роботу

Голова Верховної Ради України V скликання Олександр Мороз вважає за можливе в судовому порядку ставити питання про притягнення до відповідальності тих членів Центральної виборчої комісії, які блокують її роботу.

Про це він заявив сьогодні під час пленарного засідання.

При цьому Мороз зазначив, що Верховна Рада створила всі умови для ефективної роботи ЦВК, однак деякі члени блокують проведення засідань.

Зокрема, за його словами, це ті члени ЦВК, які представляють сторону Президента і опозиції.

Голова ВР наголосив, що такі дії ряду членів ЦВК є порушенням чинного законодавства.

"Сьогодні в судовому порядку можна порушувати питання про притягнення до відповідальності тих, хто не виконує конституційні обов"язки", - сказав він.

Мороз зазначив, що такі дії членів ЦВК, які представляють Президента та опозицію, направлені на недопущення реєстрації ЦВК нових народних депутатів замість тих, які склали свої мандати.

"А там 600 чоловік записано в списках тих, які готові працювати і завтра прийдуть до сесійної зали", - сказав голова ВР.
Мороз вважає, що таким чином штучно створюються умови для проведення дострокових виборів 30 вересня. "А я, принаймні, і прем"єр-міністр підписувалися за те, що вибори дострокові можливі 30 вересня, але якщо будуть на це законні і конституційні підстави", - сказав він, пише УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Мороз пропонує притягувати до суду членів ЦВК, які блокують її роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути