Ексклюзиви
четвер, 07 серпня 2008 13:34

Мороз каже, що ніколи не звинувачував Кучму у вбивстві Гонгадзе

Лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз заявляє, що жодного разу не звинувачував колишнього Президента Леоніда Кучму в замовленні вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

"Я жодного разу не звинувачував Кучму в замовленні саме вбивства Гонгадзе. В десятках інтерв"ю говорив, що особливостями характеру колишнього Президента скористалися ті, хто відповідну інформацію у вигідному для своєї мети світлі періодично підносив Кучмі", – заявив Мороз, повідомили у прес-службі Соціалістичної партії України.

За словами лідера соціалістів, з приводу того, "хто, як і для чого це робив – відповісти має слідство. Переконаний, воно зможе те зробити, долучивши до справи факти, зафіксовані на плівках Миколи Мельниченка". Автентичність записів, як сказав Мороз, "давним-давно підтверджена експертизою". "Записи свідчать: порядного і сміливого журналіста позбавив життя той владний режим без будь-якого втручання зарубіжних спецслужб. А нинішній режим з попереднім знаходиться у відносинах кругової поруки, тому слідство блокується", - заявив Мороз.

Лідер СПУ підкреслив, що "є зобов"язання України перед Радою Європи, є резолюція ПАРЄ, є гарантії, дані нинішнім Президентом про негайне завершення розслідування справи. Ці векселі довіри можна покрити лише правдою. А суть її, - прізвища замовників, організаторів і виконавців злочину. Прізвища і розгляд справи в суді. Іншого шляху для хоч би часткового відмивання авторитету української влади просто не існує". "Цей шлях треба пройти. Доведеться", – додав Мороз. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Мороз каже, що ніколи не звинувачував Кучму у вбивстві Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути