понеділок, 30 липня 2012 16:48

Спецтема: Боротьба за "мову"

Між Литвином та президентом є домовленість - політолог

Між Литвином та президентом є домовленість - політолог
Литвин залишиться спікером і викрутиться із "мовної" ситуації? Фото: obozrevatel.com

Спікер Володимир Литвин залишиться на посаді голови парламенту.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Віктор Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок: Литвина не зняли, бо щось пообіцяли на його окрузі на Житомирщині

Експерт упевнений, що спікер ще потрібен діючій владі, саме тому сьогодні парламент не захотів приймати його відставку.

"Литвин ще потрібен владі. По-друге, відставку не прийняли тому, що їх дуже мало. Раніше вважалося, що майстер на всі руки - це Азаров, а виявляється, що людей, які без проблем, з урахуванням законодавчої практики, можуть провести волю Партії регіонів, дуже мало. Як тільки за це береться Партія регіонів і більшість, то все приймається з процедурними порушеннями і скандалами, з жахливими порушеннями тіла закону. Литвин прекрасно розуміє, що якщо він підпише його ("мовний" закон - ред.), тим самим легалізувавши, то на все життя отримає велику чорну мітку, і при цьому, які б вишиванки він не одягав, в які б рушники він не плакав, як добре б не розповідав українські вірші, справи будуть говорити самі за себе. І він хоче викрутитися", - зазначив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Владі треба спікер, готовий піти на будь-які порушення"

У той же час, експерт не виключає, що між ним і президентом є якась домовленість.

"Зараз вони йому закрили таку можливість, але є деяка домовленість між президентом, який теж зрозумів, що цей закон виступає дестабілізатором соціально-політичної ситуації. Він же всіляко каже, що вони батьки стабільності в Україні. Вона полягає в тому, що Литвин хоча знову з порушенням процедури, винесе свої зауваження до цього закону. Він його підпише, але висловить президенту пропозицію не підписувати його. І президент буде враховувати це і поверне його в Раду із зауваженнями Литвина. Це такий хитрий Одеський хід, який буде зараз застосований. Литвин залишиться, і у президента буде можливість повернути цей закон вже новому парламенту, або ще старому, який буде працювати восени", - акцентував він.

Також Небоженко додав, що закон був прийнятий з великими порушеннями, а отже  "все інше - це вже фількіна грамота. І у Литвина, і в цього закону важкі будуть долі".

Зараз ви читаєте новину «Між Литвином та президентом є домовленість - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути