Ексклюзиви
понеділок, 25 лютого 2008 15:02

Між Балогою і Тимошенко назріває конфлікт

Директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що "новий проект" Віктора Балоги буде побудований на "антитимошенківській ідентифікації".

Таку думку він висловив у понеділок журналістам.

"Я не виключаю, що новий проект Балоги буде побудований на якійсь антитимошенківській ідентифікації - як спроба сформувати нову силу на критиці Тимошенко та її уряду", - відзначив Фесенко.

За словами політолога, однобічна критика Балоги і секретаріату президента на адресу Юлії Тимошенко є провісником конфлікту.

"Критика Балоги і секретаріату президента на адресу Тимошенко, у кращому випадку, знаходить відповідь від імені Тимошенко і БЮТ - від Турчинова. Але ця відповідь дуже стримана, коректна, без зайвих емоцій. Я думаю, це провісники майбутнього конфлікту", - сказав він.

Фесенко вважає, що зараз питання полягає тільки в тому, коли цей політичний конфлікт "вийде назовні" і в якій формі - у вигляді розколу демократичної коаліції або у вигляді зміни політичної структури парламенту.

15 лютого глава секретаріату президента Віктор Балога заявив про вихід із НСНУ. Слідом за ним 19 лютого партію залишили Роман Безсмертний, Михайло Полянчич, Ігор Кріль, Віктор Тополов, Оксана Білозір і Василь Петьовка.

Як результат, у колі політологів і політиків з"явилися розмови про можливості створення нової політичної сили на базі колишніх членів НСНУ.

Зокрема, член депутатської групи "Народна самооборона", політолог Олесь Доній відзначив, що главі секретаріату президента Балозі навряд чи вдасться "розкрутити" новий політичний проект до президентських виборів 2010 року.

У той же час, на його думку, Балога, так чи інакше, прагне розширити електоральне поле для президента Віктора Ющенка, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Між Балогою і Тимошенко назріває конфлікт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути