вівторок, 07 березня 2017 14:05

Міського голову збираються замінити за допомогою трьохходівки

Міського голову збираються замінити за допомогою трьохходівки
Первомайська міська рада/Wikimapia

Обласне керівництво Миколаївської області намагається призначити у районний центр Первомайськ свого в.о. мера.

Про це пише "Миколаївська правда".

"Хочуть зробити так: спочатку "викликають на килим" до обласної адміністрації і залякують кримінальними справами нинішнього першого заступника міського голови Олександра Кукурузу й змушують його подати заяву на звільнення з посади. Потім під страхом все того ж кримінального переслідування спонукають мера Первомайська Людмилу Дромашко призначити на місце Кукурузи їхнього кандидата. І третій "килим" знову для Дромашко – коли її руками призначать "варяга", її знову "беруть за горло" і змушують подати заяву на звільнення. А виконуючим обов'язки міського голови стає новий перший заступник мера, їхній "засланий козачок".

Отакий "тройний кидок" запланували в Миколаєві голова обласної організації БПП Юрій Бірюков і губернатор Олександр Савченко разом зі своїми місцевими колегами. Задля узурпації влади витирають ноги об законність і плюють на права громади самостійно вибирати собі міського голову", - пише видання.

За інформацією ЗМІ, мером міста планують поставити Михайла Талпу - депутата обласної ради від "Блоку Петра Порошенка".

"Це - прислужник колишнього губернатора Вадима Мерікова. Призначений 2014 року т.в.о. голови Первомайської районної держадміністрації, натворив за півроку зловживань і був звільнений. Потім, за вказівкою того самого Мерікова, проліз у обласний "Блок Петра Порошенка" під крило Андрія Вадатурського. Далі до Юрія Бірюкова, президентського наглядача за Миколаївщиною.

І для Вадатурського, і для Бірюкова найкращими для вступу в БПП були кандидатури від Вадима Мерікова. Тепер, як повідомляють джерела з обласної держадміністрації, Талпа "прописався" у приймальні губернатора Савченка. Гарантує начальству забезпечити "порошенківцям" переможний результат на наступних виборах у Первомайську і районі, тобто наперед планує фальсифікації.

Ще сприятиме корупції й розкраданню комунального майна і землі. Це зрозуміло з того, що Талпу в мери Первомайська "порошенківці" протягують за узгодженням із головним первомайським "регіоналом-опоблоківцем" Василем Мосякіним. Той давно "сидить" на земельних і майнових схемах", - йдеться у матеріалі видання.

Зараз ви читаєте новину «Міського голову збираються замінити за допомогою трьохходівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути