вівторок, 23 травня 2017 20:23

Світ більше не боїться Росії — політолог

Світ більше не боїться Росії — політолог
Небезпека широкомасштабної війни з Росією менш вірогідна, ніж два-три роки тому - політолог Петро Олещук / Фото: Gazeta.ua

Світ уже не намагається налагодити відносини з Москвою будь-якою ціною. Періодично ставить її на місце. Про це розповів в інтерв'ю журналу "Країна" політолог Петро Олещук.

"Небезпека широкомасштабної війни з Росією менш вірогідна, ніж два-три роки тому. Захід почав реалістично оцінювати Росію, її загрози і перспективи. Ще вчора вона могла тиснути погрозами щодо країн Балтії. Сполучені Штати посилили присутність там, наростили військовий контингент. Сьогодні Захід більше готовий до можливої російської агресії, ніж три роки тому", - пояснює експерт.

Інша загроза з боку Москви — вплив на вибори, фінансування деструктивних політичних сил. Французькі вибори показали готовність Заходу і до цього. Там технічно прибрали усіх проросійських кандидатів, каже Олещук.

"Захід забезпечив собі тил. Тепер може переходити до іншої дискусії з Москвою. Українська влада це відчуває. Намагається приєднатися до цієї гри. Раніше Євросоюз і США різко зупиняли Україну від будь-яких необережних кроків щодо РФ. Зараз – ні", - додав він.

Повну версію інтерв'ю з Петром Олещуком читайте у новому номері журналу "Країна" від 25 травня 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Світ більше не боїться Росії — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути