пʼятниця, 08 грудня 2017 14:42

Мін'юст "накапав" Луценку та послам G7 на НАБУ

Мін'юст "накапав" Луценку та послам G7 на НАБУ
Наталія Бернацька. Фото: rbc.ua

Міністерство юстиції звернулося до генерального прокурора Юрія Луценка, послів "Великої сімки" та Мін'юсту США з заявою про тиск на відомство з боку Національного антикорупційного бюро.

Про це сказала заступник міністра юстиції Наталія Бернацька на брифінгу.

"Ми звертаємося до генерального прокурора України з заявою про злочин, який був вчинений співробітниками НАБУ сьогодні в Міністерстві юстиції. Це проведення незаконного обшуку та вилучення документів без ухвали суду. Просимо внести ці відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і якнайшвидше розслідувати цю справу для того, щоб припинити дискредитацію співробітників міністерства. Ми розцінюємо ці дії як тиск на Мімістерство юстиції...

Ми також звертаємося до послів "Великої сімки" з інформацією про те, що відбувається, з викладом фабули справи та незаконних дій Антикорупційного бюро сьогодні в будівлі Міністерства юстиції. Також ми звертаємося до Міністерства юстиції Сполучених Штатів Америки, які говорять, що мають договір про співпрацю з Антикорупційним бюро, і заявляємо, що на Міністерство юстиції України чиниться тиск і дії, які не відповідають жодним нормам ні національного, ні міжнародного законодавства", - заявила Бернацька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситника планували зняти ще минулого тижня - нардеп

У Мін'юсті повідомили про обшук співробітниками Національного антикорупційного бюро. Нібито працівники НАБУ провели слідчі дії без дозвільних документів. Крім цього, НАБУ провело обшук у помешканні керівника секретаріату Мін'юсту.

У відомстві стверджують, що співробітники НАБУ вкрали документи.

Зараз ви читаєте новину «Мін'юст "накапав" Луценку та послам G7 на НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути