субота, 07 лютого 2015 09:29

Мінські домовленості будуть переписані

Мінські домовленості будуть переписані

Угоди про мирне врегулювання конфлікту на сході України, укладені в Мінську у вересні 2014 року, будуть переписані. Як пише Deutsche Welle, про це домовилися у Москві в п'ятницю, 6 лютого, канцлер ФРН Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і президент Росії Володимир Путін.

Як повідомив офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт, учасникам тристоронньої зустрічі вдалося дійти спільної думки, і тепер буде робота над "спільним документом щодо реалізації мінських домовленостей".

За його словами, основою тексту нового документа послужить спільний мирний план Меркель - Олланд, який доповнять пропозиціями, внесеними президентом України Петром Порошенком і Володимиром Путіним.

Водночас, зустріч у Москві Зайберт охарактеризував як "конструктивний і змістовний обмін думками з президентом Путіним". Представник уряду ФРН також повідомив, що на неділю, 8 лютого, запланована телефонна конференція у "нормандському форматі" з участю Меркель, Олланда, Порошенко й Путіна, які продовжать обговорення нового документа.

Примітно, що аналогічну інформацію оприлюднили представник уряду Франції та прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Нагадаємо, зустріч Путіна, Меркель та Олланда розпочалася без звичних дипломатичних рукостискань. Глави держави пішли прямо в Кремль на переговори.

Зараз ви читаєте новину «Мінські домовленості будуть переписані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути