субота, 15 серпня 2020 11:50

Міністр Федоров кличе білоруських IT-шників в Україну

Міністр Федоров кличе білоруських IT-шників в Україну
Україна пропонує білоруським фахівцям роботу. Фото: Facebook.com/fedorov1991

Уряд України пропонує переїзд та працевлаштування білоруським IT-фахівцям, які відчули проблеми в роботі через дії влади Білорусі під час масових протестів у цій країні. Про це заявив віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Ми розуміємо, які на сьогодні є проблеми для креативної та IT-індустрії – погано, нестабільно працює інтернет, нестабільно працює банківська система. І тому сьогодні ми виділили спеціалістів, які працюють 24/7, щоб допомогти переїхати компаніям та спеціалістам в Україну.

Ми допоможемо отримати квоти, які нещодавно виділив наш уряд, для того, щоб IT-спеціалісти Білорусі змогли офіційно працевлаштуватися в Україні, відкрити власну справу, і ця процедура спрощує можливість отримати посвідку на проживання в Україні. Не може креативна та IT-індустрія розвиватися, коли в країні є насильство", - цитує міністра "Радіо Свобода"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У додатку "Дія" з'явився новий документ

"Імміграція в рамках квот дозволяє іноземним ІТ-спеціалістам працевлаштуватися на тих самих умовах, що й громадяни України. Не прив'язуватися до конкретних термінів перебування в нашій країні та до конкретного місця роботи чи посади. Також вони можуть стати приватними підприємцями та імігрувати до України разом зі своїми родинами.

Я солідарний з технологічним бізнесом Білорусі, який звернувся до влади з відкритим листом. Солідарний у тому, що стартапи не народжуються в атмосфері страху і насильства. Бізнес народжується, росте і процвітає в атмосфері свободи і відкритості", - заявив Федоров.

У Білорусі, де проходили вибори президента, заблокували інтернет. Білоруський президент Олександр Лукашенко заявляв, що це закордонний вплив.

Інтернет почали відновлювати через три доби, і за час без звʼязку економіка країни зазнала багатомільйонних збитків. Як підрахувала неурядова організація NetBlocks, яка контролює кібербезпеку та управління інтернетом, відключення коштувало Білорусі близько $50 млн щодня.

Зараз ви читаєте новину «Міністр Федоров кличе білоруських IT-шників в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути