Ексклюзиви
середа, 13 травня 2020 12:15

У додатку "Дія" з'явився новий документ

У додатку "Дія" з'явився новий документ
У додатку "Дія" з'явилася автоцивілка. Фото: vesti.ua

У додатку "Дія" з'явилася автоцивілка. Щоб побачити страховий поліс, потрібно завантажити додаток на смартфон або оновити його до останньої версії. Документ відобразиться автоматично.

У додатку також доступні права, техпаспорт, ID-карта, закордонний паспорт і студентський, повідомляють на офіційному каналі Мінцифри в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінцифри заперечує витік персональних даних із застосунку "Дія"

Як це працює?

Мобільний застосунок робить запит за номером авто в систему МТСБУ щодо наявності страховки. Якщо у вас дійсний страховий поліс, у меню техпаспорта в "Дії" ви побачите рожевий рухомий рядок "страховий поліс дійсний". Якщо у вас його немає, то жовтий - "страховий поліс недійсний".

Автоцивілку легко перевірити з будь-якого смартфону, де встановлена "Дія". Звірити документ із даними в реєстрі можна за допомогою QR-коду, який з'являється за натискання на три крапки. Тут також прописані контактні дані страховика.

Таким чином, відтепер у додатку доступний повний комплекс документів для водія: водійське посвідчення, техпаспорт та автоцивілка.

Додаток "Дія" може стати новою цифровою ерою в системі української бюрократії. Проста програма на мобільному телефоні стає сервісом, яким користуватимуться більшість українців, що хочуть отримати державні послуги, але не бажають мати справи з ''живими чиновниками''.

Зараз ви читаєте новину «У додатку "Дія" з'явився новий документ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути