четвер, 08 липня 2021 11:28

Міністр Чернишов прямо визнав, що підтримує Кличка – експерт

Міністр Чернишов прямо визнав, що підтримує Кличка – експерт
Політолог Андрій Миселюк прокоментував відносини Олексія Чернишова та Віталія Кличка

Міністр громад і територій Олексій Чернишов не приховує, що підтримує київського міського голову Віталія Кличка й співпрацює з ним.

Про стосунки Чернишова з мером написав політолог, директор Інституту соціально-політичного проєктування Андрій Миселюк.

Експерт звернув увагу на нещодавнє інтерв'ю міністра, в якому той сказав, що перебуває "в постійному контакті" з керівником Асоціації міст України.

"Водночас Чернишов заявив, що чутки про його призначення головою КМДА не відповідають дійсності. Мало того, запевнив, що не піде на це, навіть якщо надійде така пропозиція. Тобто міністр із мером настільки близькі, що перший заради другого готовий піти всупереч Банковій. У разі, якщо там вирішать доручити йому управління Київською адміністрацією", - констатує політолог.

Миселюк також нагадав, що Чернишов постійно бере участь у засіданнях Асоціації міст України під головуванням столичного міського голови.

"Дружба двох політиків триває відтоді, як Чернишов займав пост голови Київської обласної державної адміністрації. Ще тоді, наприкінці 2019-го, він щедро сипав компліментами Кличку, нахвалюючи його плани зі створення Київської агломерації та називаючи їх "гідним світовим прикладом". А київський міський голова тоді ж розповідав, що разом із Чернишовим вони зможуть "подолати складні виклики", - нагадав Миселюк.

За його словами, у Кличка з Чернишовим і сьогодні чимало спільних "викликів".

"Що загалом виправдано для Кличка, який бажає зберегти не тільки виборну, але й адміністративну посаду. Щоб і далі одноосібно контролювати всі фінансові потоки столиці. Але це абсолютно неприпустимо для Чернишова, який є членом Кабінету міністрів і зобов'язаний думати насамперед про державні інтереси, а не про особисту вигоду своїх друзів", - зазначив Миселюк.

Зараз ви читаєте новину «Міністр Чернишов прямо визнав, що підтримує Кличка – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути