понеділок, 01 липня 2013 15:00

Міллер психологічно тисне на європейців - Гудима

Міллер психологічно тисне на європейців - Гудима
Фото: radiosvoboda.org

Україні ні чим не загрожує те, що "Газпром" не буде закачувати газ в її підземні сховища. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав екс-депутат Олександр Гудима.

"Тому що Україна закачувала газ за свої кошти, забезпечуючи роботу газотранспортної системи для всієї Європи. Це несправедливо з точки зору здорового глузду. Бо країна-транзитер не має цим займатися. Це мав робити або продавець, якщо має таку змогу, або покупець. Україна в силу своїх стосунків із Росією дуже часто закачувала газ своїм коштом, втрачаючи їх", - зауважив він.

За словами політика, голова "Газпрому" Олексій Міллер зробив таку заяву, бо Росія не хоче, аби Європа почала закачувати газ в українські підземки та володіти активом у 15-20 мільярдів кубічних метрів. "Саме це пояснює заяви Міллера. Він психологічно тисне на європейців, щоб ті нічого не мали із Україною. Але він не наводить жодних аргументів. Європейці брали участь у розслідуванні ситуації, коли були страшна зима та газова війна між Україною та Росією. Тоді до нас ніхто не мав претензій. Але російська пропаганда мусить щось робити. Тому вдаються до таких некоректних заяв, відштовхуючи потенційних партнерів", - наголосив Гудима.

Колишній нардеп вважає, що проблема не в сховищах. "Справа в тому, що їх неможливо відокремити від газової труби. Зараз перемовини щодо її відчуження чи захоплення зайшли в глухий кут. Росія не може захопити підземки та трубу. Їх саме підземні сховища  і цікавлять. Якщо поки не вдається їх захопити, то не хочуть допустити, аби це вийшло у європейців. Бо ті в такому випадку стануть ще більш незалежними від російського газу, якщо матимуть на кордоні Україна-ЄС стратегічні запаси", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Міллер психологічно тисне на європейців - Гудима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути