Ексклюзиви
четвер, 16 вересня 2021 23:23

Мільйони на безпеку: Порошенко передав на фронт нове оптичне обладнання

 

Фонд Петра Порошенка продовжує системно допомагати українським військовим. На початку вересня 10 гірсько-штурмова бригада отримала від Фонду камери системи спостереження і оптичної розвідки. Вони мають запобігти раптовому наступу ворога і підвищити безпеку наших воїнів. Порошенко впевнений, що життя українського військового – найбільша цінність. Тож коли окупант пошкодив одну з камер, на її зміну було закуплено ще три.

"Для чого це робиться? В першу чергу для того, щоб зберегти життя наших воїнів. Я особисто мав можливість переконатися в якості роботи цієї системи, коли можна з бліндажу спокійно спостерігати за рухом окупантів і давати відсіч", – пояснює Петро Порошенко.

Всього на оснащення бригади сучасною системою відеоспостереження у Порошенка вже витратили більше 2 мільйонів гривень. Вартість цієї партії обладнання склала 170 тисяч гривень.

Як відомо, Петро Порошенко системно допомагає армії ще з початку війни. За п'ять років президентства він витратив на благодійність та підтримку українських військових понад 1,5 млрд гривень. Щонайменше 550 млн грн пішло на потреби армії. Минулого року п`ятий президент витратив на благодійність ще 150 млн гривен. За оцінками експертів, це один із найбільших внесків у допомогу армії за весь період незалежності.

За даними Громадянської мережі ОПОРА, Петро Порошенко очолив рейтинг народних депутатів, які робили благодійні внески з заробітних плат у 2020 році.

За підрахунками волонтерів, тільки за останні кілька місяців силами Фонду Порошенка системою відеоспостереження обладнані 42 кілометри фронту. Це 10% протяжності лінії фронту, на яких стоїть 10 гірсько-штурмова бригада.

Порошенко впевнений, що важливо допомагати армії не тільки фінансово, а й підтримувати бойовий дух воїнів. Тож потяг на Схід – це вже традиція. За літо п'ятий президент не раз їздив на передову, аби особисто передати військовим комплект відеоспостереження та потиснути руки нашим захисникам.

"Тут, на "передку" – найкращі люди. Справжні воїни, справжні герої. Ми сюди приїхали, щоб їм подякувати за ту величезну роботу, яку вони роблять. Щиро дякую і шаную ваш подвиг!", – зазначив п'ятий президент.

 

Команда Порошенка завжди намагається потішити військових та допомогти навіть у дрібницях. На фронт привозять сезонні фрукти та смаколики, питають про потреби і настрій. Як зізнаються бійці, добре слово іноді більш цінне, ніж усе привезене обладнання.

Коли стало відомо, що Міноборони припинило закуповувати маскувальні сітки, волонтери почали збиратись в офісі "Європейської солідарності" щовихідних, аби власноруч плести сітки для фронту.Новини - останні новини України та світу сьогодні - Korrespondent.net

Нагадаємо, що Петро Порошенко допомагає не тільки військовим. Коли в Україну прийшла пандемія, влада була безпорадною і залишила наших лікарів на передовій боротьби із коронавірусом. З перших днів пандемії Фонд Порошенка закупив понад 157 тисяч захисних костюмів для медиків, 10 тисяч антивірусних окулярів, понад 50 тисяч високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансував закупівлю, ремонт і розхідники понад 50 апаратів ШВЛ та 100 кисневих концентраторів. Допомогу Порошенка отримали понад 200 медичних закладів. Коштом Фонду закупили і зібрали 50 тисяч продуктових наборів. Допомогу отримали люди з групи ризику, яким дуже важливо залишатись вдома: пенсіонери, багатодітні сім'ї та люди з інвалідністю.

Зараз ви читаєте новину «Мільйони на безпеку: Порошенко передав на фронт нове оптичне обладнання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути