субота, 26 грудня 2009 15:58

Милим і добрим даїшникам хабарі нав"язують порушники - Луценко

Милим і добрим даїшникам хабарі нав"язують порушники - Луценко

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив про те, що найскладніша ситуація з хабарництвом в міліції не в ДАІ, а в підрозділах по боротьбі з незаконним оборотом наркотиків.

Про це він повідомив під час прес-конференції в Львові.

"Я просто повинен взяти на цю роботу моральну людину, що розуміє, що наркотик вбиває всіх рано чи пізно, включаючи його сім"ю. Немає такої зарплати, яка може його зупинити, тому що хабарі, які пропонують, це десятки і сотні тисяч доларів. Яка зарплата може це компенсувати? Так, повинна бути зарплата для гідного існування, а далі - це питання моралі і честі офіцерської" - заявив Луценко.

"Немає такої зарплати, яка може захистити аморальну людину від бажання брати хабарі. У нас найважча ситуація з цим зовсім не в ДАІ, як комусь це може показатися. Даїшники - милі і добрі люди, їм ці гроші сунуть, засовують. Все ж таки їздять по дорозі із швидкістю 120 км. на годину, а коли міліціонер їх зупиняє, то дають, скільки там, 100 гривень і їдуть далі, не знижуючи швидкості", - сказав голова МВС.

Він також повідомив, що в поточному році за порушення закону були звільнені і арештовані 670 співробітників міліції.

Крім того, міністр заявив, що найбільшим успіхом року в роботі міліції вважає зменшення числа ДТП і смертності на дорогах.

"Успіхом року вважаю наведення ладу на дорогах. Це одна з двох реформ, що вдалися, в державі разом з незалежним тестуванням. Є суха цифра - 2237 врятованих життів в порівнянні з минулим роком і на 19 тисяч менше травмованих в ДТП. Я думаю, це добрий результат" - підкреслив міністр.

Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Милим і добрим даїшникам хабарі нав"язують порушники - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути