четвер, 05 лютого 2015 15:17

Ми не можемо закрити очі на танки, які їдуть в Україну - Керрі

Ми не можемо закрити очі на танки, які їдуть в Україну - Керрі

Держсекретар Джон Керрі заявив, що США хочуть мирного врегулювання ситуації на Донбасі і закликав Росію негайно припинити військову підтримку терористів.

"Я хочу сказати Путіну, що ми не розглядаємо це, як гру з нульовим результатом. Не повинно бути розколу між Заходом і Сходом. Це стосується фундаментальної поваги до цілісності і суверенності України. Ми не намагаємося вступити у конфлікт з Росією. Цього не хоче ні США, ні Європа, ні Україна. Ми хочемо дипломатичного вирішення ситуації. Але ми не можемо закривати очі на російських бійців без розпізнавальних знаків, які переходять кордон і підтримують сепаратистів, на російські танки, які їдуть в Україну, на боєприпаси, які постачаються сепаратистам з боку Росії", - сказав Керрі під час спільної заяви з президентом України Петром Порошенком у Києві.

Він вкотре закликав Росію дотримуватися Мінських домовленостей, підписаних у вересні.

"Росія повинна зробити свій вибір не тільки на словах, а й у діях, здійснити кроки, щоб виконати Мінські домовленості, які теж підписала. Росія повинна негайно припинити військову підтримку терористів і сісти за стіл переговорів. А поки що ми щодня бачимо лише загострення конфлікту", - зазначив Держсекретар США.

У свою чергу президент України Петро Порошенко подякував Керрі за підтримку українського народу. "Нинішні часи - випробування для стратегічного партнерства між США та Україною... Кожен друг пізнається у біді", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Ми не можемо закрити очі на танки, які їдуть в Україну - Керрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути