середа, 28 вересня 2011 13:00

Меркель хоче поговорити з Януковичем про Тимошенко

Меркель хоче поговорити з Януковичем про Тимошенко

Канцлер Німеччини Ангела Меркель планує поговорити з президентом України Віктором Януковичем у судових процесів проти лідерів опозиції.

Голова німецького уряду візьме участь у саміті "Східного партнерства", який відбудеться 29-30 вересня у Польщі, де проведе двосторонню зустріч з президентом України.

Зокрема, з Януковичем Меркель планує обговорити хід судового процесу над Юлією Тимошенко. Про це кореспонденту "УКРІНФОРМу" повідомили в німецьких урядових колах.

"Судові процеси над Юлією Тимошенко та іншими опозиційними політиками в Україні викликають у нас особливе занепокоєння. Під час зустрічі з українським президентом у Варшаві Ангела Меркель хоче дати зрозуміти, що подальше зближення Києва з ЄС прямо залежить від дотримання принципів правової держави", - зазначив представник урядових кіл ФРН.

У Берліні впевнені, що майбутнє Угоди про асоціацію між Україною та ЄС залежить від ходу судових процесів над опозиціонерами. "Я не можу собі уявити, що угода зможе успішно пройти процес ратифікації в  європейських парламентах, якщо, наприклад, Тимошенко засудять", - сказав співрозмовник агентства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель поговорила з Януковичем з приводу судових процесів проти опозиції

У той же час, Німеччина розраховує на те, що переговори між Києвом і Брюсселем щодо Угоди про асоціацію, зокрема і про зону вільної торгівлі, буде завершено не пізніше грудневого саміту Україна - ЄС. За даними німецьких урядових кіл, у проекті угоди ще існує декілька спірних пунктів, зокрема щодо європейських амбіцій України. Київ, як відомо, наполягає на закріпленні в документі перспективи членства України в Євросоюзі.

"ЄС зараз не готовий закріпити ні в якому документі перспективу прийняття нових членів. Тому наразі європейська та українська сторони працюють над пошуком компромісу, як сформулювати в угоді європейські амбіції Києва", - додав представник офіційного Берліна.

Зараз ви читаєте новину «Меркель хоче поговорити з Януковичем про Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути