вівторок, 27 вересня 2011 22:42

ЄС хоче допомагати Україні будувати демократію, бо від цього залежить безпека Європи

ЄС хоче допомагати Україні будувати демократію, бо від цього залежить безпека Європи

Повага демократичних принципів і верховенства права в Україні повинно залишатися основною для майбутніх відносин країни з Європою.

Про це заявила Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон, виступаючи у вівторок в Страсбурзі в ході пленарного засідання Європейського парламенту.

"На початку місяця я передала сильний сигнал Україні, в якій підкреслила, що повага демократичних принципів і верховенства права, включаючи право на справедливі та незалежні законні процеси, повинні залишатися основною для наших майбутніх відносин", - заявила політик.

Верховний представник нагадала, що вона безпосередньо і європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле "особливо стурбовані" справою проти Юлії Тимошенко та інших членів її уряду.

За її словами, для ЄС "залишається життєво важливим допомогти сусідам у процесі трансформації на шляху переходу до стійкої демократії та становлення ринкової економіки".

"Цей процес - у наших інтересах, оскільки він підсилює нашу власну безпеку і процвітання", - уточнила вона.

Зараз ви читаєте новину «ЄС хоче допомагати Україні будувати демократію, бо від цього залежить безпека Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути