четвер, 27 червня 2019 11:02

Мера Василькова відсторонили від посади за підкуп виборців

Мера Василькова відсторонили від посади за підкуп виборців
Сабадаш буде оскаржувати рішення в суді. ФОТО: FACEBOOK

Міського голову Василькова на Київщині Володимира Сабадаша відсторонили від посади за підкуп виборців.

Суд виніс рішення про це 26 червня, повідомляє Нацполіція.

"У квітні правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом підкупу виборців в інтересах одного з кандидатів у президенти під виглядом міської бюджетної програми "Турбота", де людям роздавали по тисячі гривень", - розповів заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе.

"Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення про відсторонення міського голови Василькова Володимира Сабадаша із займаної посади. Сподіваємося, це стане хорошою превенцією від порушення закону для всіх інших осіб на цих виборах", - додав Цуцкірідзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чесний суд про чесні вибори: жодних порушень у Василькові і близько не було

Тепер Сабадаш не повинен залишати межі міста, а також мусить повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця проживання та утримуватися від спілкування зі свідками.

Мера Василькова підозрюють за 3-ма статтями: ч. 3 ст. 27 (організація або керування злочином), ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 357 (незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом).

Він повідомив, що оскаржуватиме рішення суду.

На виборах мера Василькова, які пройшли 2 червня, виборча комісія Василькова визнала переможцем представника Партії регіонів Володимира Сабадаша. Його відрив від кандидата-"ударівця" Сергія Сабова склав 234 голоси.

Зараз ви читаєте новину «Мера Василькова відсторонили від посади за підкуп виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути