Ексклюзиви
неділя, 01 серпня 2021 19:48

Мендель шле в Кремль дифірамби про Єрмака, Арахамія-"шантажист світу". Найбільші політичні маразми липня

У липні політики й особи, пов'язані з владою, "відзначились" скандальними вчинками та заявами.

Gazeta.ua нагадує про найбільші політичні маразми попереднього місяця.

Зеленський нахамив громадянам

6 липня президент Володимир Зеленський відмовився звільняти заступника керівника Офіса президента Олега Татарова після того, як електронна петиція з такою вимогою назбирала 25 тис. голосів.

Автор: antac.org.ua
  Президент Зеленський призначив Татарова заступником керівника Офісу президента указом торік у серпні.
Президент Зеленський призначив Татарова заступником керівника Офісу президента указом торік у серпні.

"У відповіді Зеленський виправдовується: "Ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством".

Це дешева брехня, адже президент України має повне право звільняти заступника голови ОП – і Зеленський неодноразово цим правом користувався.

Тож дискусію про "цінності" чинного президента остаточно закрито.

Своїм підписом Зеленський засвідчив, що його світогляд не має нічого спільного ні з цінностями Революції гідності, ні з цінностями цивілізованого світу", - відреагував автор петиції, голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер в МВС буде чотири міністри. Один із них – Татаров

Олег Татаров у 2011–2014 роках був заступником керівника Головного слідчого управління МВС. Під час Революції гідності заявляв, ніби міліція "не використовує зброю", а мітингувальники загинули через поранення в потилиці. Стріляли в них нібито не міліціонери, а люди поруч.

Татаров отримав звання "Заслужений юрист України" від тодішнього президента Януковича. Був адвокатом ексзаступника глави АП Андрія Портнова.

"Така коротка і хамовита відповідь на електронну петицію - це прекрасне промо нового функціоналу додатку "Дія" - електронні петиції. Який сам Зеленський рекламував у травні цього року", - прокоментував журналіст Данило Мокрик.

Арахамія - любитель китайських комуністів і "пошантажувати світ"

7 липня на сайті китайської агенції новин "Сіньхуа" з'явилося повідомлення, що голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді України Давид Арахамія заявив, що партія "СН" хоче перейняти досвід Комуністичної партії Китаю в управлінні економікою.

Арахамія прочитав книгу "Сі Цзіньпін про державне управління", яка "справила на нього сильне враження".

Кабінет міністрів шість днів приховував угоду з Китаєм, в якій йдеться про пільгові кредити, залучення коштів на пільгових умовах від уряду КНР для інфраструктурних проєктів, повідомляли ЗМІ.

Американське агентство Associated Press писало, що Китай тиснув на Україну, щоб відмовилася від підтримки заклику до пильнішого контролю за правами людини в західному китайському регіоні Синьцзян. Китай погрожував затримати вакцини проти коронавірусу.

Автор: Telegram-канал GONI Мемаси
  Арахамію зобразили у формі комуністів.
Арахамію зобразили у формі комуністів.

"За таке треба сильно давати по шапці. Давайте одразу й досвід однопартійності, і таборів переймемо, чого ж там", - прокоментував офіцер резерву Збройних сил України Роман Кулик.

Через три тижні голова президентської фракції здивував черговими заявами. Що зустріч Володимира Зеленського і Джозефа Байдена "пройде на підвищених тонах". А якби Україна мала ядерну зброю, то могла б "шантажувати весь світ".

  Сатирик Богдан Процишин намалював "слугу народу" з бомбою в руках.
Сатирик Богдан Процишин намалював "слугу народу" з бомбою в руках.

Арахамія зробив фантастичний подарунок противникам зближення України з НАТО, написав редактор "Європейської правди" Сергій Сидоренко.

"Майстер-клас" від Кіри Рудик, як відповідати на запитання

"ЗМІ пишуть про те, що у вас є американське громадянство. Чи відповідає це дійсності?", - запитує ведуча телеканалу в голови партії "Голос", народної депутатки Кіри Рудик. На що та відповідає: "Я народилася в Україні і є українкою".

Ведуча ще двічі поставила це запитання, на що депутатка відповідала так само, при цьому усміхалася.

Поведінка депутатки викликала реакцію користувачів Facebook.

Цього тижня низка народних депутатів від "Голосу" повідомили про вихід із партії. Це зробили в день партійного з'їзду. Заявили про узурпацію влади в політсилі її головою.

Натомість у "Голосі" заявили про 86% підтримки Рудик. Виключили сімох народних депутатів - Олександру Устінову, Ольгу Стефанишину, Романа Лозинського, Ярослава Юрчишина, Володимира Цабаля, Юлію Клименко і Соломію Бобровську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арестович завів платівку Колесніченка-Ківалова про "регіональний статус російської"

Мендель і її "колега" Пєсков

"Андрію Єрмаку створили занадто серйозний негативний образ. Як друга особа держави, він перебрав на себе відповідальність за безліч політичних криз. Складно уявити собі більш віддану поставленим цілям людину з оригінальними підходами.

Якщо двох Андріїв, які керували ОП, побачити разом, то це була вистава не для людей зі слабкими нервами. Зустрівши Єрмака, Богдан перетворювався на хамовитого люмпена, що вигукував несумісні з логікою мовні конструкції. Єрмак відмовчувався, поводячись як родовитий аристократ, тільки іноді реагуючи на шаленість тезка", - написала колишня прессекретарка Зеленського Юлія Мендель у своїй книжці. Її видала двома мовами - українською і російською.

Згадуючи про Майдан, написала про "брудні намети" і "негігієнічні і холодні ночі".

Книжку відправила прессекретарю президента країни-агресора РФ Путіна Дмитру Пєскову. Назвала його "колегою".

Також Мендель стала ведучою програми "Велика деолігархізація" на телеканалі олігарха Ріната Ахметова. Його вона відмовилася називати олігархом.

Юрченка, якого піарив Зеленський, просять скласти мандат

8 липня у Львові народний депутат Олександр Юрченко на Ford Mustang заднім ходом виїжджав із паркінгу готелю та в'їхав у Volkswagen Jetta, потім напав на водія, повідомили ЗМІ.

На номері Ford Mustang була цифра 1988 - рік народження нардепа.

Нардеп Гео Лерос опублікував фото протоколу про адміністративне правопорушення і висновку медогляду про наркотичне сп'яніння.

"Я нічого не вживав. Навіть не думав, що лікарі сфальсифікують аналізи", - заявив Юрченко.

Торік у вересні НАБУ повідомило про хабарництво нардепа. Вищий антикорупційний суд узяв Юрченка під варту з альтернативою внесення застави в понад 3 млн грн. Потім він вийшов під заставу.

Олександр Юрченко балотувався до Верховної Ради від партії "Слуга народу" на округу в Голосіївському районі Києва.

На виборах його піарив президент Зеленський.

"Ми проти свавілля корупціонерів. Адже саме через корупцію, схеми й відкати маємо цілий комплекс проблем у країні. Зробимо їх разом!", - звертався Юрченко до виборців.

"Усе - у нашій назві. "Слуга народу" - це не просто слова. Зробимо їх ще раз!" - заявляв Зеленський.

Автор: @chesno.movement
  Агітаційна газета за липень 2019 року
Агітаційна газета за липень 2019 року

У партії "Слуга народу" нардепа закликали скласти мандат.

Тим часом поліція скасувала адмінпротокол за кермування під наркотиками нардепу від "Слуги народу" Євгену Брагару. Правоохоронці, які зупинили його автомобіль, отримали догани, а їхнього начальника - командира роти - понизили на посаді.

У липні минуло 250 днів, як партія "Слуга народу" не оприлюднила інформацію про витрати на опитування президента Зеленського. Його він оголошував перед місцевими виборами торік.

Зараз ви читаєте новину «Мендель шле в Кремль дифірамби про Єрмака, Арахамія-"шантажист світу". Найбільші політичні маразми липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути