пʼятниця, 09 липня 2021 22:45

У партії Зеленського звернулися до скандального нардепа Юрченка, який від них балотувався

У партії Зеленського звернулися до скандального нардепа Юрченка, який від них балотувався
"Зробимо їх разом!", - повідомляла сторінка Юрченка у Facebook перед виборами до парламенту в липні 2019 року. Він позує із Зеленським.

Народного депутата Олександра Юрченка, якого підозрюють в хабарництві і який потрапив у скандал із ДТП з люксовим авто Ford Mustang, закликають скласти мандат. Про це у п'ятницю заявив голова партії "Слуга народу", нардеп Олександр Корнієнко.

"Черговий інцидент з Юрченком викликає тільки одне запитання: чому ця людина, яка майже рік тому стала фігурантом кримінального провадження про хабар, досі не отримала законний вирок?", - сказав Корнієнко.

Депутат нагадав, що Юрченка виключили з фракції "СН" торік у вересні після скандалу з хабарем. Втім правоохоронці так і не притягнули його до відповідальності, повідомляє сайт президентської партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доки Зеленський обіцяє рівні можливості, його оточення ганяє на номерах без штрафів

"Ще тоді я пропонував йому добровільно скласти депутатський мандат, але він не послухав.

Тож зараз у нього з'явився ще один привід це зробити. Я закликаю його скласти повноваження народного депутата за особистою заявою", – заявив голова "СН".

Конституція передбачає дострокове припинення повноважень народного депутата після оголошення обвинувального вироку. Але поки його немає, сказав Корнієнко.

"Нацполіція і Офіс генпрокурора мають якнайшвидше розслідувати те, що сталося. Чим швидше суспільство побачить розставлення усіх юридичних акцентів у цій ситуації, тим краще. Очевидно, що Юрченко втратив етичні підстави бути народним депутатом Верховної Ради", – заявив нардеп.

8 липня Юрченко на Ford Mustang заднім ходом виїжджав із паркінгу готелю у Львові та в'їхав у Volkswagen Jetta, потім напав на водія, з повідомлення ЗМІ.

Нардеп Гео Лерос опублікував фото протоколу про адміністративне правопорушення і висновку медогляду про наркотичне сп'яніння.

Торік у вересні НАБУ повідомило про хабарництво нардепа. Вищий антикорупційний суд узяв Юрченка під варту з альтернативою внесення застави в понад 3 млн грн. Потім він вийшов під заставу.

Олександр Юрченко балотувався до Верховної Ради від партії "Слуга народу" на округу в Голосіївському районі Києва.

Зараз ви читаєте новину «У партії Зеленського звернулися до скандального нардепа Юрченка, який від них балотувався». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути