Ексклюзиви
четвер, 18 вересня 2008 14:37

Мельниченко: "Готується силовий сценарій захоплення влади"

Мельниченко: "Готується силовий сценарій захоплення влади"
Екс-майор Управління держохорони Микола Мельниченко закликає керівників Управління державної охорони і Спеціального підрозділу "Альфа" зробити все можливе, щоб не допустити розвитку в Україні силового сценарію, в рамках якого можливий замах на перших осіб держави. Про це він заявив на прес - конференції в четвер.

Мельниченко відзначив, що сьогодні доля такого силового сценарію залежить від цих двох конкретних підрозділів.

"Я звертаюся до керівників цих підрозділів, щоб вони зробили всі заходи, щоб Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко виконували інструкції з забезпечення охорони вищих посадових осіб України" - сказав Мельниченко.

Він відзначив, що першим особам держави заборонили сидіти на передньому місці автомобіля, заборонили Ющенку водити машину, а також заборонили і Ющенку, і Тимошенко вихід в зону, яка не взята під контроль спецслужб.

"Вони не є простими людьми. Це державні люди, які представляють обличчя України. Нам всім відомо, чого коштувало порушення Ющенком інструкції з охорони його як кандидата в президенти в 2004 році - це дуже дорого коштувало Україні" - сказав Мельниченко.

Екс-майор також відзначив, що його сьогоднішня публічна заява розцінюється як офіційне звернення до правоохоронних органів.

Він сподівається, що оприлюднення намірів реалізувати силовий сценарій в Україні мінімізує шанси його здійснення. "Я розраховую на те, що план буде зведений до нуля" - сказав він.

Нагадаємо, Мельниченко попередив Президента України Віктора Ющенка і Прем"єр-міністра Юлію Тимошенко про те, що на них, можливо, готується замах.

"Один з можливих силових варіантів розвитку подій в Україні - це інсинуація замаху на Віктора Андрійовича Ющенка або Юлію Тимошенко. Такий план в "гарячих" головах зараз розробляється" - заявив він, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко: "Готується силовий сценарій захоплення влади"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути