Ексклюзиви
вівторок, 26 квітня 2011 14:22

Медведєв зізнався, що держава помилялась

Медведєв зізнався, що держава помилялась

Президент Росії Дмитро Медведєв під час виступу біля меморіалу загиблим під час аварії на ЧАЕС заявив, що людство має в чергове зрозуміти, яку силу має ядерна енергія.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, Медведєв, зокрема, сказав: "Мабуть, не треба відмовлятись від ядерної енергетики, але треба, щоб технологічні рішення відповідали викликам, які створює ядерна енергія. З тих пір, як сталась аварія, прийняті дуже важливі стандарти. Але останні трагедії, у тому числі японська, говорять про те, що ми зобов'язані приймати додаткові зусилля, аби ядерна енергетика була по-справжньому мирною".

Він зазначив, що люди повинні підготувати нову нормативну основу, "яка має діяти в масштабах всієї планети".

"Сьогодні я направив пропозиції лідерам найбільших держав, нашим партнерам про те, що треба забезпечити розвиток ядерної енергетики у світі, але при цьому запобігаючи глобальним катастрофічним наслідкам. Нам доведеться подумати про підготовку нових міжнародних конвенцій", - зауважив Медведєв.

За його словами, під час відвідування ЧАЕС він відчув хвилювання.

"Начебто у повітрі розливається спокій. Але кожна деталь четвертого енергоблока для людства значна. Дивлюсь на ці силуети, знайомі по багатьох фотографіях та кінохроніках, і розумію, яку кількість людської праці витрачено на те, щоб створити станцію, а потім, щоб її законсервувати. Працівники досі несуть свою варту. Велике вам за це спасибі від громадян Росії та інших країн", - додав російський президент.

"Сьогодні ми вшановуємо пам'ять тих, хто у важкий момент зробив справжній подвиг. Перед обличчям таких загроз ми маємо бути чесними. Обов'язок держави - у тому, щоб говорити людям правду. Треба зізнатись, що держава не завжди правильно себе вела. Щоб такі трагедії не повторювались, маємо говорити людям чесно про те, що відбувається", - резюмував Медведєв.

Нагадаємо, президент РФ Дмитро Медведєв прибув до України, аби вшанувати пам'ять про трагедію на Чорнобильській АЕС.

Сьогодні в Україні відзначається 25-та річниця катастрофи на ЧАЕС, яка сталась 26 квітня 1986 року.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв зізнався, що держава помилялась». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути