вівторок, 26 квітня 2011 09:36

Азаров порахував збитки і надходження на ЧАЕС

Азаров порахував збитки і надходження на ЧАЕС

Економічні збитки України внаслідок Чорнобильської катастрофи становлять близько 180 млрд. доларів США. Разом з тим, світова спільнота зібрала близько 550 млн. євро на будівництво нового безпечного укриття над пошкодженим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Як повідомила прес-служба Кабінету міністрів, про це йдеться у зверненні прем'єр-міністра України Миколи Азарова у зв'язку із 25-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.

Зокрема, Азаров зазначив, що усі роки незалежності українська держава приділяє чорнобильській проблемі постійну увагу.

"Переселено з радіоактивно забруднених територій більше 27 тис. сімей, побудовано десятки нових населених пунктів - місць компактного переселення постраждалих, прокладено сотні кілометрів газових мереж, водопроводів, інших комунікацій", - уточнив чиновник.

Він також зауважив, що після проведення Київського саміту з безпечного та інноваційного використання ядерної енергії і донорської конференції світова спільнота зібрала близько 550 млн. євро на будівництво нового безпечного укриття над пошкодженим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

"Ми переконані, що солідарність націй і держав, гуманізм сучасної цивілізації не залишить Україну без допомоги ззовні. Ми вдячні всім, хто її надає, і заздалегідь тим, хто її надасть", - сказав Азаров.

За його словами, Чорнобильська планетарна ядерна катастрофа назавжди залишиться в пам'яті людства.

"25-ті роковини страшної події XX століття мають ще раз привернути увагу світової спільноти до великої біди, що спіткала не тільки Україну. В ім'я життя на Землі спільними зусиллями треба долати її тяжкі наслідки, дбати про те, щоб подібного не сталося у майбутньому", - резюмував Азаров.

Нагадаємо, у квітні в Україні було проведено міжнародну донорську конференцію і сформовано Чорнобильський фонд розміром близько 550 мільйонів євро. Надані Україні гарантії дозволяють збудувати безпечне укриття над четвертим реактором до 2015 року.

Сьогодні в Україні відзначається 25-та річниця катастрофи на Чорнобильській АЕС, яка сталась 26 квітня 1986 року.

Зараз ви читаєте новину «Азаров порахував збитки і надходження на ЧАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути