середа, 20 квітня 2011 18:43

Янукович показав ООН і МАГАТЕ, де осідають гроші донорів
9

Фото: Фото: сайт президента України

Президент України Віктор Янукович разом з Генеральним секретарем ООН Бан Кі Муном та Генеральним директором МАГАТЕ Юкіа Амано оглянув сьогодні точний макет стану реактора 4-го блоку ЧАЕС.

Як повідомила прес-служба глави української держави, на сьогоднішній день вже виконано стабілізацію об'єкта, роботи з ремонту покрівлі. Нині в об'єкті діють системи пилопригнічення, до 26 квітня цього року буде введено в дію протипожежну систему та автоматизовану систему управління.

Віктор Янукович, Бан Кі Мун та Юкіа Амано також переглянули демонстраційний фільм стосовно планів з будівництва нового об'єкта.

Разом з тим, генеральний директор ДСП ЧАЕС Ігор Грамоткін зазначив, що нині завершено земельні роботи під конфайнмент, ведеться підготовка фундаменту під арку, яку планується завершити до кінця нинішнього року. За словами гендиректора, навесні наступного року планується розпочати зведення безпосередньо арки і до кінця 2015-го завершити реалізацію проекту.

Висота арки – 108 метрів, ширина – 257 м, а довжина – 150 м. Термін її служби без додаткового обслуговування складає 100 років.

Як повідомив Грамоткін, після введення в експлуатацію арки, роботи на станції не припиняться. Тут розпочнуться заходи з демонтажу нестабільних конструкцій 4-го енергоблоку, вилучення радіаційно зараженого обладнання та залишків палива для подальшої утилізації.

Усі роботи з підвищення безпеки об'єкта "Укриття" здійснюються за рахунок країн-донорів.

Зараз ви читаєте новину «Янукович показав ООН і МАГАТЕ, де осідають гроші донорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути