Ексклюзиви
вівторок, 19 квітня 2011 12:36

Янукович залишився задоволений чорнобильською Конференцією

Янукович залишився задоволений чорнобильською Конференцією

Президент України Віктор Янукович висловив вдячність присутнім главам держав, урядів та їхнім уповноваженим представникам, а також керівникам міжнародних організацій за підтримку спільної з президентом Франції Ніколя Саркозі ініціативи у проведенні Конференції зі збору додаткових коштів на завершення чорнобильських проектів.

Як повідомила прес-служба глави української держави, Янукович зазначив: "Особливо хочу подякувати тим державам та міжнародним організаціям, що сьогодні внесли кошти до Чорнобильського фонду "Укриття", необхідні для завершення проектів".

За його словами, неможливо переоцінити значення міжнародної підтримки зусиль народу України, "який вже впродовж 25 років напружено працює задля відродження потерпілих районів".

"Глобальний масштаб Чорнобильської трагедії не визнає національних кордонів... Чорнобильська катастрофа, як і трагічні події  на АЕС "Фукусіма-1" в Японії, будуть ще довго залишатися подіями планетарного значення як виклик усьому людству", - вважає Янукович.

На його переконання, підсумки сьогоднішньої Конференції продемонстрували налаштованість міжнародного співтовариства на поглиблення взаємодії та співпраці у подоланні наслідків техногенних катастроф.

Слід зазначити, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) може виділити на реалізацію чорнобильських проектів до 180 мільйонів євро. Франція має намір передати Україні на чорнобильські програми понад 47 мільйонів євро.

Нагадаємо, цього року відзначається 25 років з дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції, яка сталась 26 квітня 1986 року біля міста Прип'ять Київської області.

Зараз ви читаєте новину «Янукович залишився задоволений чорнобильською Конференцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути