вівторок, 19 квітня 2011 11:16

Янукович розповів, скільки треба мільйонів для убезпечення ЧАЕС

Янукович розповів, скільки треба мільйонів для убезпечення ЧАЕС

Україні бракує близько 740 млн. євро для того, щоб побудувати новий безпечний саркофаг над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС та надійне сховище для відпрацьованого ядерного палива.

Про це президент України Віктор Янукович заявив на відкритті Конференції зі збору додаткових коштів на завершення чорнобильських проектів, повідомила його прес-служба.

За словами Януковича, за 25 років, що минули з часу аварії, прямі збитки та витрати на подолання її наслідків склали десятки мільярдів доларів США, а в окремі роки сягали 8-10% від обсягів Державного бюджету України.

"Сумарні ж збитки до 2015 року обчислюватимуться сотнями мільярдів доларів США", - додав глава держави.

Він наголосив, що для України та її міжнародних партнерів одним з найважливіших завдань на сьогодні є перетворення ЧАЕС на екологічно безпечну систему.

"Для цього необхідно побудувати новий безпечний саркофаг над зруйнованим четвертим енергоблоком та надійне сховище для відпрацьованого ядерного палива. На сьогоднішній день все ще бракує біля 740 млн. євро для того, щоб завершити ці проекти", - підкреслив Янукович.

На його думку, саме зараз, як ніколи, потрібна консолідована відповідальність та конструктивна співпраця.

"Зусиль лише однієї України для цього, м'яко кажучи, замало. Ми щиро вдячні усій світовій спільноті за те, що вона не залишає Україну наодинці з цією проблемою. Конференція зі збору коштів на чорнобильські проекти, яку ми сьогодні проводимо, є найяскравішим цьому підтвердженням", - підсумував президент.

Зараз ви читаєте новину «Янукович розповів, скільки треба мільйонів для убезпечення ЧАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути