неділя, 17 квітня 2011 19:14

Чехія дасть кілька мільйонів на чорнобильський саркофаг

Чехія дасть кілька мільйонів на чорнобильський саркофаг

Чеська Республіка виділить 2,6 мільйонів євро Чорнобильському фонду "Укриття", що займається будівництвом нового захисного саркофагу для пошкодженого реактора чорнобильської АЕС.

У зовнішньополітичному відомстві Чехії зазначили, що про своє пожертвування Прага оголосить на конференції донорів фонду "Укриття" в наступний вівторок, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ з посиланням на радіо "Praha".

Раніше повідомлялося, що президент Віктор Янукович припускає, що під час міжнародної конференції "25 років Чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього" будуть зібрані всі необхідні кошти для добудови об'єкту "Укриття" на ЧАЕС.

Нагадаємо, у Києві 20-22 квітня відбудеться міжнародна конференція "Двадцять п'ять років Чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього".

"Україна розраховує на участь у цьому заході високих представників держав співдружності. Ми розраховуємо, що країни співдружності підтримають міжнародні чорнобильські проекти, ініційовані Україною", - заявив Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

19 квітня в Київ прибуде генеральний секретар ООН Пан Гі Мун. Планується, що 20 квітня Пан Гі Мун з президентом Януковичем відправляться в зону відчуження і відвідають Чорнобильську атомну електростанцію.

Зараз ви читаєте новину «Чехія дасть кілька мільйонів на чорнобильський саркофаг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути