вівторок, 19 квітня 2011 15:41

Янукович очікує додаткові мільйони євро для Чорнобиля

Янукович очікує додаткові мільйони євро для Чорнобиля

На цей момент вдалося зібрати близько 550 мільйонів євро до фонду Чорнобиля. Збір коштів ще триватиме до кінця дня і у найближчі дні.

Як повідомила прес-служба президента України, про це Віктор Янукович заявив під час зустрічі із президентом Польщі Броніславом Коморовським.

Янукович подякував за участь Польщі у Конференції зі збору додаткових коштів на завершення чорнобильських проектів.

Глава держави також відзначив, що з огляду на останні події на АЕС "Фукусіма-1" в Японії, сьогоднішня Конференція має особливе значення.

"Безумовно, ця конференція – дуже делікатна справа... Вдячний Польщі, і Вам особисто за те, що Ви прийняли достойне рішення і увійшли у фонд Чорнобиля", - сказав Янукович Коморовському.

За словами українського політика, на цей момент вдалося зібрати близько 550 мільйонів євро, і "цей процес ще триватиме до кінця дня і у найближчі дні".

"Це - найбільший внесок, який зробили країни-донори за всі часи існування Конференції", - підкреслив він.

Крім того, говорячи про двосторонні відносини України та Польщі, Янукович відзначив: "Ми солідарні з дружнім польським народом у скорботні дня квітня, коли вшановується пам'ять Катинської трагедії та жертв катастрофи літака польської делегації на чолі з президентом Республіки Польща Лехом Качинським. Світла пам'ять всім загиблим".

Слід зазначити, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) може виділити на реалізацію чорнобильських проектів до 180 мільйонів євро. Франція має намір передати Україні на чорнобильські програми понад 47 мільйонів євро.

Нагадаємо, цього року відзначається 25 років з дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції, яка сталась 26 квітня 1986 року біля міста Прип'ять Київської області.

Зараз ви читаєте новину «Янукович очікує додаткові мільйони євро для Чорнобиля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути