Ексклюзиви
понеділок, 09 листопада 2009 13:03

Медведько нічого не знайшов на Єханурова

Медведько нічого не знайшов на Єханурова

У Секретаріаті президента заявляють, що Генпрокуратура не знайшла підтвердження звинувачень прем"єр-міністра Юлії Тимошенко на адресу керівництва Міноборони у корупції.

Про це повідомив заступник глави Секретаріату президента Петро Шатковський, повідомила прес-служба глави держави.

Так, за інформацією Генпрокурора Олександра Медведька, згідно з висновками робочої групи, створеної за дорученням прем"єр-міністра, з питань правомірності прийняття в період з 24.12.07 по 01.04.09 посадовцями міноборони рішень щодо розпорядження землями оборони з порушенням законодавства, тобто без згоди Кабміну, Міноборони прийнято рішення стосовно 53 земельних ділянок загальною площею 266,04 га, ринкова вартість яких становить орієнтовно понад 1,07 млрд грн.

Проте, зазначають у СП, через не включення в основу загальної довідки робочої групи висновків Держкомзему про наявність у землекористувачів, які входять до сфери управління Міноборони та Збройних Сил України, повноважень надавати згоду на вилучення земельних ділянок, припинення права користування ними та зміну цільового призначення земель, відбулося викривлення результатів цієї перевірки. Вивчивши матеріали робочої групи і законодавство із зазначеного питання Генпрокуратура не знайшла підстав для реагування, йдеться у повідомленні.

Натомість, відзначають в СП, у ході проведення перевірок додержання вимог земельного законодавства в Міноборони встановлено, що пунктом 3 доручення першого віце-прем"єр-міністра України від 31.01.07 N4889/3/1-07 зупинено операції з реалізації та передачі земель оборони (у тому числі під об"єктами нерухомості). Зазначена заборона, зауважують у Секретаріаті, сприяє тому, що близько 6,2 тис. га земель, на яких знаходяться реалізовані та передані об"єкти нерухомості, тривалий час залишаються землями оборони і не використовуються за цільовим призначенням.

Також у СП зазначили, що Кабінетом Міністрів тривалий час (з 25.12.03) не визначено порядок використання земель оборони для сільськогосподарських потреб, як це передбачено частиною 1 статті 4 Закону України "Про використання земель оборони". Для усунення зазначених порушень законодавства 05.10.09 Генпрокуратурою внесено припис прем"єр-міністру.

За висновками ДПА, МВС, ГоловКРУ, Управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м.Києва не знайшла свого підтвердження і інформація щодо порушення керівництвом Міноборони бюджетного законодавства при фінансуванні процедур закупівель, формування, встановлення і застосування цін на послуги з організації харчування особового складу ЗСУ та постачання пально-мастильних матеріалів.

Нагадаємо, 20 травня прем"єр-міністр Юлія Тимошенко ініціювала відставку міністра оборони Юрія Єханурова у зв"язку з виявленими махінаціями ГоловКРУ в Міноборони.

ГоловКРУ виявило незаконну передачу Міноборони 53 земельних ділянок загальною площею 266 га, а також порушення при закупівлі продовольства для військових і закупівлі паливно-мастильних матеріалів.

Зараз ви читаєте новину «Медведько нічого не знайшов на Єханурова ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути