четвер, 21 вересня 2017 17:05

Медведчука кличуть на допит

Медведчука кличуть на допит
Головне слідче управління Служби безпеки України запрошує екс-главу Адміністрації президента Кучми Віктора Медчедчука на допит. Фото: УНІАН

Головне слідче управління Служби безпеки України запрошує екс-главу Адміністрації президента Кучми Віктора Медведчука на допит. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Від Медчедчука хочуть почути свідчення у справі про незаконний перетин кордону чиновниками в 2014-2015-х.

Про це сказав в четвер журналістам керівник ГСУ СБУ Григорій Остафійчук після закінчення допиту в якості свідка екс-глави СБУ Валентина Наливайченка.

"Звичайно, ми хочемо заслухати і пана Медведчука. Дуже хочемо. І я користуючись нагодою... через ЗМІ запрошую його до нас", – сказав він.

СБУ вже викликала Медведчука на допит у цій справі, але він поки що не з'явився.

"Запрошуємо, щоб він прийшов і виконав свої процесуальні зобов'язання", – додав начальник ГСУ СБУ.

Трохи раніше сам Наливайченко вийшов після допиту в СБУ, де дав свідчення як свідок у справі про незаконний перетин кордону чиновниками в 2014-2015 роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко назвав прізвища "агентів Кремля" у владі

Слідство встановило, що у 2014-2015-х роках співробітники СБУ організували незаконний перетин державного кордону України одним із колишніх керівників СБ України, який разом із Віктором Медведчуком здійснив кілька вильотів до Російської Федерації без проходження прикордонного та митного контролю.

Віктор Медведчук - кум президента Росії Володимира Путіна. Працює спецпредставником України з гуманітарних питань в Тристоронній контактній групі.

Зараз ви читаєте новину «Медведчука кличуть на допит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути