середа, 16 серпня 2017 19:48

Геращенко назвав прізвища "агентів Кремля" у владі

Геращенко назвав прізвища "агентів Кремля" у владі
Медведчук, Новинський, Фірташ - агенти Росії, які безпосередньо впливають на політику в Україні, каже нардеп Антон Геращенко. Фото: УНІАН

В Україні є агенти Росії, які безпосередньо впливають на політику.

Про це в інтерв'ю "Плюс" сказав народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Агенти Росії є, які добре відомі публічно. Віктор Медведчук - кум Володимира Путіна, це загальновідомий факт, він займається питаннями кураторства над політичною сферою України, мріє повернутися до влади на гаслах миру з Росією.

Інший куратор російський це Новинський, також загальновідомий факт, він курирує російську православну церкву Московського патріархату, не приховує цього, є її головним спонсором. При цьому Новинський до 2013 року був громадянином Російської Федерації. З легкої руки Януковича отримав громадянство України, став депутатом Верховної Ради з міста Севастополя.

Ще один агент російського впливу це Дмитро Фірташ. Він за гроші російських державних банків, отримав мільярди доларів в кредит, скуповував підприємства, пов'язані з переробкою газу і впливав на газотранспортний сектор в Україні. А газ - це один з "золотих Тельців" російської економіки і один з методів політичного впливу на інші країни.

Ось це три людини, які впливають на Україну публічно, відкрито. У цих людей є й ті, яких вони використовують, задіють в своїх цілях, які є депутатами Верховної Ради, відносяться до тих чи інших груп впливу, фракцій і які сповідують їх цінності. Дивіться, знаходите цих людей і не підтримуйте їх, якщо ви не хочете, щоб Україна повернулася в лоно Російської Федерації", - заявив Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У словах Путіна побачили спецоперацію Медведчука

Раніше журналісти телепрограми "Наші гроші" повідомляли, що деякі народні депутати навідуються в київський офіс Віктора Медведчука на вул. Великій Васильківській 23б. Він — кум російського лідера Володимира Путіна, у 2002–2005 роках очолював Адміністрацію президента Лео­ніда Кучми. До нього ходять члени фракції "Опозиційний блок" Вадим Рабінович, Нестор Шуфрич, Василь Німченко і Тарас Козак.

Зараз ви читаєте новину «Геращенко назвав прізвища "агентів Кремля" у владі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути