Ексклюзиви
вівторок, 18 червня 2019 19:48

Медведчук хоче бути українським Кадировим - політолог

Медведчук хоче бути українським Кадировим - політолог
Влада показала повну бездіяльність щодо Медведчука, каже політолог Михайло Басараб.

Москва розширює медіа-присутність в Україні. Так Gazeta.ua політолог Михайло Басараб прокоментував ситуацію навколо телеканалу ZIK.

"Медведчук, який претендує на роль українського Кадирова, безперешкодно купує телеканал, формує свій медіа-холдинг.

Він та його партнери і раніше впливали на інформаційну політику ZIK. Тепер ця власність оформлена офіційно.

Розширення медіа-присутності Медведчука — це розширення присутності Кремля. У ситуації із ZIK це особливо небезпечно. Телеканал переважно працює на західноукраїнську аудиторію — у більшості патріотичну. Це ж нібито львівський телеканал. Попереднім власником формально був місцевий бізнесмен Петро Димінський. Насправді ZIK пішов по руках ще за часів Януковича, серед реальних власників фігурували прізвища тодішніх посадовців Клименка із Захарченком. Коли вже після Революції гідності телеканал "переїхав" до Києва, на Майдані Незалежності побудували розкішну студію, цілий теле-центр, то остаточно стало зрозуміло — ресурс точно не Димінського, у нього немає стільки коштів і такої потреби. Коли його клуб "Карпати" ледь зводить кінці з кінцями.

ZIK разом зі "112" і "NewsOne" давно увійшов у мережу прокремлівських каналів

ZIK разом зі "112" і "NewsOne" давно увійшов у мережу прокремлівських каналів. Там, під прикриттям буцімто відкритої дискусії легалізують кремлівські темники. Легалізують людей, які працюють проти України. Це небезпечно для країни і суспільної свідомості. Особливо, напередодні виборів. Телевізор завжди впливає на масову свідомість і електоральні настрої.

Держава має уважніше моніторити ворожий контент у ЗМІ. Чинити перепони інформації, яка сприяє суспільній конфронтації, заперечує українські цінності та ідеали. Досліджувати джерела фінансування і зв'язки таких ЗМІ з Росією. Зрештою припинити діяльність диверсійних медіа. Паралельно заохочувати український капітал створювати нові незалежні ЗМІ.

Кум Путіна безперешкодно розгортав свою діяльність. Цього б не було без гарантій Порошенка

Слідчі органи показують неефективність у розслідуванні справи Медведчука. Щодо нього була повна бездіяльність у попередні 5 років. Кум Путіна безперешкодно розгортав свою політичну і бізнесову діяльність. Цього б не могло відбутися, якби він не мав домовленостей чи гарантій з боку Порошенка", - каже Михайло Басараб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналістів, які пішли від кума Путіна, підтримали в Раді

14 червня повідомлялося, що бізнесмен та народний депутат України від "Опозиційного блоку" Тарас Козак купив телеканал ZIK. Тепер нардеп є офіційним власником 3-х медіа, раніше він купив "112 Україна" і NewsOne. Ці телеканали називають ресурсами Медведчука.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук хоче бути українським Кадировим - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути