понеділок, 23 квітня 2007 14:53

Марш Свободи проти наркокорупції в силових структурах пройде в Києві 5 травня

Громадянська ініціатива "Об"єктивна реальність" планує 5 травня в Києві провести Марш Свободи в рамках щорічного Всесвітнього Конопельного Маршу. Про це повідомив прес-аташе Маршу Свободи Тарас Ратушний.

Марш запланований на 14:00 на Михайлівській площі.

Зі слів Ратушного, учасники маршу в жодному разі не виступають із ініціативою легалізації легких наркотиків.

Основною вимогою учасників є зупинити наркокорупцію в МВС й інших силових структурах і направити основні зусилля на боротьбу з наркодилерами.

Крім того, учасники звертають увагу на необхідність активізувати діалог влади й суспільства щодо зміни принципів державної наркополітики.

Ратушний зазначає, що суспільству нав"язується репресивне мислення, яке фактично прирівнює вживання більшості психоактивних речовин до злочину, порушення моральних норм і загальноприйнятих правил поведінки.

Марш Свободи також ставить перед собою мету звернути увагу на необхідність урегулювання порядку продажу сильнодіючих фармацевтичних препаратів, а також заборонити рекламу тютюнових й алкогольних виробів.

При цьому організатори Маршу наполягають, що алкоголь і тютюн завдають більше шкоди, чим, наприклад, марихуана, яка внесена в список наркотичних речовин, заборонених до торгівлі.

Учасники також наполягають на необхідності надавати суспільству об"єктивну інформацію про ризики, пов"язані із вживанням психоактивних речовин, а також припинити практику дискримінації людей з особливим стилем життя, зокрема, расових і субкультурних груп.

Учасники Маршу також переконані, що кожна людина має право на вільний розвиток своєї особистості, якщо при цьому не порушуються права й свободи інших людей.

У 2006 році "Об"єктивної реальності" не вдалося провести Марш Свободи через можливість зіткнень із прихильниками УНА-УНСО, пишуть Українські новини.



Зараз ви читаєте новину «Марш Свободи проти наркокорупції в силових структурах пройде в Києві 5 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути