вівторок, 31 січня 2012 13:23

Люди мають розуміти, що держава бере на себе різницю у тарифах ЖКГ - Близнюк

Люди мають розуміти, що держава бере на себе різницю у тарифах ЖКГ - Близнюк

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолія Близнюк вважає, що лише співпраця держави та власників будинків – запорука ефективного функціонування ЖКГ.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV.

"Ми повинні не квадратні метро віддати (людям) в квартирі, а віддати, і де-юре це так і є , будинок людям, співвласникам, щоб вони мали його як власність і обслуговували (його). Тоді люди матимуть зацікавленість ставати ефективними власниками свого житла", - вважає міністр.

За його словами, держава взяла на себе зобов'язання не піднімати ціни на комунальні послуг і додав: "Але як це держава витримує і що вона для цього робить!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров боїться, що під час морозів почнуться аварії в ЖКГ

"Скажу одне, скільки коштує газ, який дає нам Росія, ми знаємо. А скільки коштує газ для населення? Населення бере 17 млрд куб газу по 800 грн, 100 дол. Теплокомуненерго має газ по 1309 грн, на кордоні — 415 дол без транспорту. Тому держава бере на себе цю різницю і не піднімає тарифи. Але це не стимулює всіх економити. Ми повинні розуміти, що оскільки держава бере на себе, ми на зворотньому зв'язку повинні мати розуміння людей. Я нікого не звинувачую. Я тільки кажу, що це наші проблеми", - наголосив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров вилаяв Близнюка за необгрунтоване підвищення квартплати

"У Мінрегіоні розроблено пропозиції, яким чином стимулювати людей, зробити їх однодумцями (держави – ред.) та не залишати на одинці зі своїми проблемами. Це стосується і необґрунтованого підвищення цін на ЖКГ. Для цього потрібна ефективна  співпраця держави та власників будинків", - підкреслив Близнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Комуналку" підвищать до "економічно обґрунтованого рівня" рівня через 4 роки

Також очільник Мінрегіону звернув увагу на те, що уряд дав доручення сформувати спеціальний штаб та матеріальні ресурси для реагування на різке похолодшання в країні. "І все це зроблено. Але при опаленні будинків ми втрачаємо значну частину тепла через зношеність опалювальних систем", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров похвалився, як він ефективно бореться із зимою

Водночас міністр не згоден з тим, що через погодні умови в країні виникає складна ситуація: "Чому ми кажемо одразу так: як прийшла зима, то це одразу якесь велике лихо? Вона що, ніколи не приходить? Це перший рік, коли вона прийшла? Так, є проблеми. Але життя то йде. І це шо, тільки сьогодні сталося? Ми повинні розуміти, що це наша біда, наша проблема і не хтось нам її приніс".

Зараз ви читаєте новину «Люди мають розуміти, що держава бере на себе різницю у тарифах ЖКГ - Близнюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути