середа, 25 січня 2012 16:13

Азаров збирається звільнити Близнюка?

Азаров збирається звільнити Близнюка?

Експерт із питань самоврядування, нардеп-"бютівець" Юрій Ганущак вважає, що влада має провести реформу місцевого самоврядування.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Вони мають дозволити місцевій владі встановлювати місцеві податки і збори, тарифи, регулювати ставки. Але центральній владі цього не хочеться робити, бо тоді закінчується "ручняк". Зараз можна кричати: "Хто винен? Невістка". От роль "невістки" вже визначена – місцева влада. Треба визначити, що тарифи не можуть бути однакові, бо їх складові у різних містах відрізняються. Давно час було б впровадити енергозберігаючі технології, як це зробили держави Східної Європи. Всі фасади треба утеплити. Але для цього необхідна програма, вести діалог із органами місцевого самоврядування, виділити гроші. З цим треба серйозно працювати", - зазначив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров похвалився, як він ефективно бореться із зимою

Ганущак також сказав, що комунальні мережі в Україні знаходяться в поганому стані. "Але вони не страйкують і не голосують, а просто ламаються. Якщо держава не перестане дурити, і не почне говорити правду, через деякий час у нас все розвалиться", - зауважив "бютівець".

За його словами, завершиться все тим, що міністра з питань житлово-комунального господарства Анатолія Близнюка звільнять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифи на тепло не підвищаться через ціну російського газу - Нацкомпослуг

"Його зроблять цапом-відбувайлом. Бо Азаров дав йому доручення, яке в принципі неможливо виконати у зв'язку із фінансовими проблемами. Бо якщо Близнюк – чесна людина, має прийти і сказати: 16 мільярдів на стіл, і я вирішу цю проблему. Хто допустить перед виборчою кампанією те, щоб потрусити на такі гроші спонсорів, які "доять" бюджет?!", - додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифи на "комуналку" зростуть після продажу Ахметову обленерго - екс-глава ФДМ

Нагадаємо, прем'єр Микола Азаров доручив міністру ЖКГ Анатолію Близнюку передавати правоохоронцям матеріали на необґрунтоване підвищення тарифів.

Зараз ви читаєте новину «Азаров збирається звільнити Близнюка?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути