середа, 18 січня 2012 11:13

Азаров вилаяв Близнюка за необгрунтоване підвищення квартплати

Азаров вилаяв Близнюка за необгрунтоване підвищення квартплати

Під час засідання уряду прем'єр Микола Азаров розкритикував міністра регіональної політики, будівництва та ЖКГ Анатолія Близнюка за те, що в окремих регіонах України збільшилася квартплата.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Окремі керівники місцевих органів влади, скориставшись ліквідацією державного органу, який відповідає за ціни в країні з 1 січня підвищували квартирну платню. Вона зросла в середньому на 8,3%. Чому це сталося? Тільки тому, що з вашого боку особисто, Анатолію Михайловичу Близнюк, не було контролю і опеперативного реагування на раптове підвищення квартплати", - обурився голова уряду.

Азаров зазначив, що на підвищення квартплати також мала звернути увагу комісія з державного регулювання у сфері компослуг: "На засідання уряду ми запросили так званих новаторів, які підвищували квартплату і жорстко спитаємо у них за такі безглузді рішення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифи на ЖКГ підвищуватися не будуть- Азаров

Прем'єр запевнив, що підстав для подорожчання не було — тарифи на електроенергію та газ, бензин не дорожчали, не змінюваввся курс гривні.

Зокрема, прем'єр сказав, що тарифи підвищили у Херсоні:

"Яким це треба бути мером, щоб не побачити абсурду і допустити таке убивче для людей рішення. Там 1 січня тарифи підвищили у кілька разів. Для 7% будинків квартплата становить від 4 до 14 гривень за кв м. Порахуйте, скільки доведеться сплатити зі 50-метрову квартиру. Тим більше, квартплата коливається для будинків, які стоять на одній вулиці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифи на тепло не підвищаться через ціну російського газу - Нацкомпослуг

Азаров наголосив, що треба знайти тих, хто підвищив ці тарифи, скасувати їх, вжити відповідних заходів та "припинити тарифний розгул". Висновки про це заслухають на наступному засіданні.

Зараз ви читаєте новину «Азаров вилаяв Близнюка за необгрунтоване підвищення квартплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути