Ексклюзиви
субота, 01 грудня 2012 03:58

Ляшко порівняв Лавриновича з Гітлером та "адвокатом диявола", а той його - з Геббельсом

Ляшко порівняв Лавриновича з Гітлером та "адвокатом диявола", а той його - з Геббельсом
Олег Ляшко. Фото: tymoshenko-vona.com

Під час обговорення теми референдуму в ефірі "Шустер Live" народний депутат Олег Ляшко порівняв дії чинної української влади з Гітлерівськими методами, а міністра юстиції Олександра Лавриновича обізвав "адвокатом диявола".

Перебивши Лавриновича, Ляшко наголосив:

"Коли ваша влада сто разів говорить про інтереси народу, то я думаю, що народ якраз менше всього вірить, що ви про нього думаєте. Я думаю, що ви прикриваєтесь народом, як Гітлер у 30-ті роки, адже він теж в інтересах народу став фюрером, а потім знищив мільйони людей. Потім ви, прикриваючись народом, хочете просто зцементувати свою владу".

У свою чергу міністр юстиції висловив обурення з приводу того, що на ток-шоу запрошують таких людей, як Ляшко.

"У мене виникають такі думки – для чого існує така передача? Коли сидить людина і починає висловлювати в голос серйозно думки, що влада робить те, що робив Гітлер, то я думаю, що це чистий приклад Геббельської пропаганди. Людина повністю не відповідає за те, що вона говорить. При цьому, нікого не дивує, що логіка повністю  відсутня", - наголосив він, маючи на увазі Ляшка.

На що нардеп додав:  "Ви, очевидно, погано знаєте історію. Гітлер завдяки десятків референдумів отримав всю повноту владу і ви знаєте, до чого це призвело. Зараз ви хочете використати маніпулятивні технології, прикритися народом, щоби вирішити свої проблеми. Тобто, ви абсолютно схожі на Гітлера, тобто методи його боротьби схожі. Не ви персонально, а влада, яка задіює ці технології".

Зупинити дискусію вирішив Савік Шустер, він звернувся до Лавриновича, показуючи на Ляшка: "Я не знаю, правда це чи ні, що ви станете спікером Верховної Ради, та вам доведеться давати слово таким людям".

"Завдання міністра юстиції – відстоювати владу. Це – адвокат диявола. А наше завдання доводити людям правду про те, що робить влада", - відповів на це Ляшко.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко порівняв Лавриновича з Гітлером та "адвокатом диявола", а той його - з Геббельсом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути