четвер, 29 листопада 2012 08:44

В Україні взагалі не існує верховенства права - Головатий

В Україні взагалі не існує верховенства права - Головатий
Сергій Головатий вважає закон про референдум найяскравішим прикладом порушення права. Фото: glavcom.ua

В Україні взагалі верховенство права відсутнє.

Про це в ефірі 5 каналу сказав народний депутат Сергій Головатий, коментуючи результати рейтингу Індексу верховенства права, за яким Україна посіла 87-ме місце з 97 країн світу.

"В Україні взагалі сьогодні не існує верховенства права. Для того, щоб говорити про верховенства права, треба знати — що це таке. Українських суддів, прокурорів, адвокатів, студентів з права не вчать, в чому полягає сутність такої європейської цінності, як верховенство права", - наголосив він.

Так яскравим прикладом порушення верховенства права є ухвалений вже парламентом і підписаний президентом закон про референдум.

"На сьогоднішній день нібито легалізовано за підписом голови держави закон про референдум, який каже: після прийняття цього закону парламент не потрібен, бо закони буде приймати народ. А за Конституцією єдиний законодавчий орган в країні — це Верховна Рада. Тепер вона не потрібна. Українська Конституція каже, що її можна змінити виключно через процедури, які написані в ній. Закон про референдум каже: ні, парламент нам не потрібен, надалі Конституцію буде приймати народ. Якщо вже немає Конституції в Україні, якщо вже немає парламенту, то про яке верховенство право можна говорити?", - наголосив Головатий.

Парламентар підкреслив: "Верховенство право може включитися, якби Конституційний суд сказав, що цей закон є неконституційним. Але у нас є тільки вивіска — "Конституційний суд України".

 

Зараз ви читаєте новину «В Україні взагалі не існує верховенства права - Головатий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути