Ексклюзиви
вівторок, 27 серпня 2024 18:53

Лукашенко заявив, що Захід запропонував йому "плюнути на Росію" і воювати за Україну

Лукашенко заявив, що Захід запропонував йому "плюнути на Росію" і воювати за Україну
Самопроголошений президент Бсілорусі Олександр Лукашенко заявив, що Захід запропонував йому "плюнути на Росію" і воювати за Україну. Фото: Getty Images

Білорусь начебто отримувала пропозиції від західних політиків, де йшлося про відмову від співпраці з Росією та вступ у війну на боці України.

Однак головним завданням наразі є збереження за будь-яку ціну "суверенності та незалежності" країни. Про це заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на "Республіканській педагогічній раді", яка відбулася 27 серпня, передає сайт президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь стягнула до кордону з Україною війська та найманців ПВК "Вагнер" - Київ вимагає відвести сили

"Нам зараз радять, підкидають з боку (на мене все це виливається): "Давай тут відступи, там звільни". Починаючи звідси і закінчуючи: "Та плюнь ти на цю Росію, та відвернися ти від цієї Росії. Давай будеш воювати з Україною проти Росії. А до того кордону ми війська НАТО під Смоленськ заведемо". Доходить і до цього. Мені сьогодні вносять пропозиції з усіх боків, які ми прийняти не можемо на 99%", - сказав він.

Лукашенко традиційно не уточнив, хто саме йому таке пропонує, і не навів жодних інших деталей, а лише у своїй звичайній манері розповів, що білоруси живуть "у надскладний час".

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко навряд ризикне вступити у війну проти України.

Але його режим може мати на меті відволікти і розтягнути українські сили, пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко заявив, що Захід запропонував йому "плюнути на Росію" і воювати за Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути