середа, 14 березня 2007 12:20

Луценку загрожує 12 років в"язниці

Луценку загрожує 12 років в"язниці

Екс-міністри внутрішніх справ Микола Білоконь і Юрій Луценко можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності у справі про незаконну видачу вогнепальної зброї колишнім керівництвом МВС, пише "Комерсант-Україна"

Також до відповідальності може бути притягнутий і перший заступник Білоконя Василь Жук.

За даними управління, Генпрокуратура розширила коло фігурантів у кримінальній справі за фактом зловживання владою і службовим становищем колишнім керівництвом МВС.

Крім того, слідчий з особливо важливих справ ГПУ Андрій Медведєв відзначив, що в ході слідства було виявлено наказ, що встановлює порядок нагородження вогнепальною зброєю осіб, які не є співробітниками правоохоронних органів.

"Цей наказ був навмисне і незаконно засекречений, щоб уникнути його перевірки правоохоронними органами. Ми провели експертизу, розсекретили його, що зайняло якийсь час", - пояснив Медведєв.

За інформацією видання, йдеться про затвердження положення про нагородження відомчими відзнаками МВС "Вогнепальна зброя" і "Холодна зброя", підписане керівництвом МВС 24 квітня 2004 року.

Після розсекречування, справу було перекваліфіковано з "перевищення влади або службових повноважень", що передбачає до 10 років позбавлення волі, на "зловживання владою або службовим становищем, скоєні працівником правоохоронного органа", що передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Після цього, за словами Медведєва, була порушена окрема кримінальна справа за фактом зловживання владою і службовим становищем керівниками МВС за період з 1 січня 2004 року по дійсний час, пише Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Луценку загрожує 12 років в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути