середа, 24 червня 2009 08:31

Луценко вибачиться перед Колесниковим за однієї умови

Луценко вибачиться перед Колесниковим за однієї умови
Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценкоготовий вибачитися перед народним депутатом Борисом Колесніковим, якщо Верховний суд підтвердить неправоту глави МВС.

"Я людина законослухняна. Є рішення суду. Якщо Верховний суд, куди я звернувся з касаційною скаргою, підтвердить правоту ініціаторів цього шоу, я зроблю так, як вирішить суд" - сказав міністр у вівторок увечері в ефірі "5 каналу".

При цьому він підкреслив, що вибачиться перед Колесніковим тільки "після того, як це питання буде розглянуто у Верховному суді".

Нагадаємо, що Печерський районний суд Києва своїм рішенням від 6 квітня зобов"язав міністра внутрішніх справ Юрія Луценка спростувати інформацію про те, що народний депутат Борис Колесніков, будучи головою Донецької обласної ради, був причетний до скоєння злочину. Прес-служба ПР нагадала, що заяви про "погрози вбивства", "здирництва", "відірвані ноги", "вибухи", "автоматної зброї" Луценко зробив рівно 4 роки тому - 7 квітня 2005 року з трибуни Верховної Ради.

4 червня Апеляційний суд Києва підтвердив рішення Печерського райсуду, визнавши недостовірними вислови Луценка, а також такими, що принижують честь і гідність. Суд зобов"язав Луценка і Міністерство внутрішніх справ України спростувати ці заяви і вибачиться перед Колесніковим з парламентської трибуни.

6 квітня 2005 року екс-глава Донецької облради, в даний час народний депутат (Партія регіонів) Колесніков був затриманий за звинуваченням у здирництві, передачі чужого майна з погрозою вбивства. Справа стосувалася акцій донецького торгового центру "Білий лебідь". Колишній директор торгового центру "Білий лебідь" Борис Пенчук стверджував, що він і його сім"я були вимушені продати за безцінь акції центру під загрозою смерті.

У квітні 2008 року Генпрокуратура пред"явила Пенчуку звинувачення в дачі помилкових свідчень у справі Колеснікова, повідомляєІнтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Луценко вибачиться перед Колесниковим за однієї умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути