Ексклюзиви
четвер, 05 березня 2009 07:46

Колесніков розповів, як п"яний Луценко плакав і просив у нього пробачення

Адвокати Бориса Колеснікова чекають на апеляцію зі сторони Керівника фонду "Антикорупція", видавця книги "Донецька мафія" Бориса Пенчука, який  засуджений до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вимагання та брехливі свідчення проти Колеснікова. Таке рішення в понеділок, 2 березня, виніс Ворошилівський районний суд міста Донецька.

"Але, якщо ми її (апеляцію) програємо, їх усіх чекає Страсбурзький суд", - запевняє Колесніков.

Він стверджує, що справу проти нього в 2005-му ініціював керівник МВС Юрій Луценко.

–Луценко – цинічний покидьок. Улітку 2007 року, перед достроковими парламентськими виборами ми зустрілися з ним у кабінеті Віктора Балоги. Глава секретаріату просив наш штаб не знищувати Луценка на виборах. Міністр з переляку випив у кімнаті відпочинку глави президента пляшку коньяку і сорок хвилин проплакав, просив вибачити його. Він просив вибачення у мене й у моєї дружини. Я тоді попросив його тільки про єдине: один раз вибачитися привселюдно. Він відповів: "Тоді мені, як політикові прийде кінець". Я сказав: "Юрій Віталійович, вам, так чи інакше, прийде кінець", - розповів Колесніков у коментарі УП.

Нагадаємо, що одразу після перемогти Віктора Ющенка на президентських виборах Борис Пенчук виступив зі звинуваченнями на адресу Бориса Колеснікова, який нібито вимагав у нього акції ТЦ "Білий лебідь". За обвинуваченням у скоєнні цього злочину Колесніков був арештований і провів у київському СІЗО 4 місяці.

У квітні 2008-го Генпрокуратура пред"явила Пенчуку обвинувачення в наданні брехливих свідчень у справі Колеснікова. Його звинуватили у злочинах, передбачених ч. 4 ст. 189 ("вимагання") і ч. 2 ст. 383 ("свідомо брехливе повідомлення про скоєння злочину") Кримінального кодексу України.

Пенчук стверджував, що давав покази проти Колеснікова під тиском Луценка. Сам Луценко каже, що під час слідства з Борисом Пенчуком не зустрічався і ніякого тиску на нього не чинив. Він як і раніше стверджує, що санкції на арешт Колеснікова давала Генеральна прокуратура.

За матеріалами: Остров, Українська правда, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Колесніков розповів, як п"яний Луценко плакав і просив у нього пробачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути