понеділок, 23 квітня 2018 15:29

Луценка тягнуть в суд антикорупціонери

Луценка тягнуть в суд антикорупціонери
Генерального прокурора Юрія Луценка звинувачують у маніпуляціях. Фото: УНІАН

Окружний адмінсуд міста Києва відкрив провадження про законність демонстрації на радіо і телебаченні рекламних роликів про діяльність генерального прокурора Юрія Луценка.

Про це повідомляють у Центрі протидії корупції, який подав відповідний позов.

Активісти скаржиться на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення за те, що вона надала статус соціальної рекламі "Виконуємо закон. Встановлюємо справедливість", де хвалять Луценка, і таким чином дозволила транслювати її безкоштовно.

"Треті особи у справі — генеральний прокурор Юрій Луценко та громадська організація "Українська антикорупційна асоціація", - йдеться в повідомленні.

Підготовче засідання призначили на 1 червня.

В організації стверджують: реклама має швидше ознаки політичної, а не соціальної, адже пропагує позиції генпрокурора задля впливу на потенційних виборців, містить маніпуляції та намагання вплинути на глядача, використовує офіційну назву державного органу, містить зображення герба та прапора України.

"На нашу думку, Нацрада не мала права назвати прокурорський піар соціальною рекламою. Використовувати посаду генерального прокурора для політичного піару неприпустимо. Ми б подали позов безвідносно прізвища генпрокурора. За таке зловживання службовим становищем потрібно нести відповідальність", — пояснює судову скаргу голова Центру Віталій Шабунін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко може залишити прокурорське крісло за однієї умови

У лютому 2018 року у ГПУ заявляли, що не мають відношення до виготовлення, замовлення та розповсюдження рекламних роликів щодо роботи відомства.

"Ми не знаємо, хто їх розмістив", - повідомляла прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Зараз ви читаєте новину «Луценка тягнуть в суд антикорупціонери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути