Ексклюзиви
субота, 21 квітня 2018 19:48

Луценко може залишити прокурорське крісло за однієї умови

Луценко може залишити прокурорське крісло за однієї умови
Генеральний прокурор Юрій Луценко працює на переобрання президента Петра Порошенка, каже політолог Олександр Кочетков. Фото: EPA/UPG

Генеральний прокурор Юрій Луценко працює на переобрання президента Петра Порошенка. Водночас, зараз він не може залишити свою посаду, лише за умови прем'єрства.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

"Луценко залишається політичним діячем. Займається піаром. Особливо, коли до виборів президента менше року. Він пов'язаний з Порошенком, намагається працювати на його переобрання. Якщо у суспільства викликають невдоволення колишні регіонали - "опоблоківці", то їхні затримання будуть позитивно сприйматися. Направити справи до суду, а далі - вже неважливо. Далі можна домовлятися про співпрацю.

При цьому, у список з нардепів-суспільних алергенів, потрібно затасувати людей, які ображають Порошенка. Тих, хто заважає йому керувати так, як він бажає. Під загальну музику про корупціонерів зараховують людей, які дратують владу. Наприклад, Соболєва і Парасюка. Вони постійно нариваються. До них можна пред'явити претензії. Той самий Парасюк порушує громадський спокій, лізе у бійки. Соболєва - за перекриття вулиці. Таким чином нагадують: влада все пам'ятає. Щоб решта бачили - ніхто не піде без проблем, якщо виступатиме проти.

Бойка не чіпають, бо він партнер

Бойка не чіпають, бо він партнер. Він цілком прийнятний для Порошенка. Якщо його вивести у другий тур, то він однозначно програє Петру Олексійовичу. Його треба "плекати" і не "ображати." Фракція "Опоблоку" конструктивно налаштована до Адміністрації президента. Якщо не вистачає голосів, вони завжди дають.

Луценко, один із тих, кому президент довіряє. Може розмовляти з Порошенком достатньо вільно і жорстко. Пропонувати щось варте у політичному сенсі. Може діяти самостійно.

Водночас, Порошенко так налаштований, що хоче все тягти під себе. Хоче мати гачки на будь-кого. Впливати на всіх. Тому залишає на свободі людей, щоб потім вимагати відповідних дій.

Зараз Луценкові немає куди переходити з прокурорської посади. Хоче вище. А це тільки прем'єрство. Президент із задоволенням зняв би Гройсмана, але той з посади йти не хоче. Якщо і піде, то із величезним скандалом", - каже політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко триматиме Раду в страху "максимум місяць"

Напередодні з'явилася інформація, що подання будуть на нардепів із "Самопомочі" Єгора Соболєва і Семена Семенченка, позафракційного Володимира Парасюка, від "Народного фронту" - Дениса Дзензерського та "Опозиційного блоку" - Сергія Дунаєва. За іншими даними, ГПУ внесе до парламенту подання на Олександра Вілкула та Дмитра Колеснікова від "Опозиційного блоку".

Зараз ви читаєте новину «Луценко може залишити прокурорське крісло за однієї умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути