субота, 12 грудня 2009 09:39

Луценко розповів, що насправді робив Ющенко в Секретаріаті

Луценко розповів, що насправді робив Ющенко в Секретаріаті

Міністр внутрішніх справ України розчарувався у Вікторі Ющенку.

Про це Юрій Луценко заявив в п"ятницю ввечері в ефірі Шустер Live.

"Прекрасно розумію, що він діючий президент, а я діючий міністр і мій обов"язок виконувати його укази, ходити до нього на наради, подобається мені це чи не подобається", - додав міністр.

"І цього разу я йшов, на його запрошення, на його нараду, чітко знаючи і досягнення, і проблеми. Я можу, спокійно в очі людям дивлячись, будь-кому сказати: міліція починала з 1500 тисяча хабарників, цього року - 1800 хабарників. Постійно зростають суми хабарів. Цього року 120 мільйонів в сумі вилучено. Я знаю, що щорічно ми затримуємо, виявляємо 15, а цього року 18 тисяч чиновників, які розкрадають державний та місцевий бюджет. На колосальну суму цього року - 2 мільярди. Ми їх виявили і згідно з законом передали в слідство прокуратури. Чия вина, що вони не сидять?", - запитав Луценко.

"Я розумію прекрасно, що людям власне все це байдуже. Вони обрали владу. І наша проблема розбиратися, чому не функціонує, не завершується конкретним результатом діяльність правоохоронних органів. Тому я і прийшов до президента і готовий як завжди розповісти, що з моєї точки зору треба було б зробити. Тим не менше президент дозволив собі те, що останнім часом дуже полюбляє", - зазначив він.

Міністр показав роздруковані статті українських ЗМІ, зачитуючи одночасно заголовки: "Ющенко назвав українську міліцію злочинною шайкою. Ющенко назвав міліцію бандою".

"Скажіть мені це нормальне явище? З точки зору наприклад сімей загиблих 600 з лишнім міліціонерів. Це нормально? Абсолютної більшості чесних офіцерів, 220 тисяч, які несуть службу. Це нормально?", - запитав міністр.

Луценко додав, що в епізоді про події в Секретаріаті показали не все.

"Ми сіли за стіл, заходить президент, ні "доброго дні", ніяких слів, "ви всі начепили лампаси", "ви всі наїли пиху", "ви всі злочинці", "ви очолюєте банду", "люди вас ненавидять", - сказав міністр.

"Я при цьому вважаю, що не можу давати плювати в свою особисту честь, але тим більше в честь 220 тисяч офіцерів, яких я представляв на цій нараді. Я спокійно сказав "Віктор Андрійович, я можу піти після цього?", він сказав "можу", я розвернувся і пішов. В чому скандал?", - запитав Луценко.

"В залі стояла одна відеокамера, яка контролюється Секретаріатом президента. Я чесно кажучи не думав, що це буде якимось чином комусь цікаво. Але Віктор Андрійович і його працівники очевидно вирішили зробити це великим публічним скандалом", - зауважив він.

"Звертаю увагу, я президенту не казав жодних дошкульних слів, не відреагував на його політичне хамство називати діючих працівників міліції, дискредитуючи правоохоронну систему. Мене можна називати чим-завгодно, будь-кому. Нема питань, я політик. Але не можна нищити правоохоронну систему будь-якому політику, який відповідає за державу", - розповів міністр.

"Тому я розвернувся і пішов. Ще раз підкреслюю, я не його підлеглий, я підлеглий прем"єр-міністра, найнятий парламентом до роботи, і я готовий звітувати перед будь-ким за виконані результати", - додав він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Луценко розповів, що насправді робив Ющенко в Секретаріаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути