Ексклюзиви
пʼятниця, 11 грудня 2009 14:20

Ющенко пригадав Луценку Франкфурт

Ющенко пригадав Луценку Франкфурт

Президент Віктор Ющенко переконаний, що Верховна Рада підтримає його ініціативу щодо звільнення Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ.

Про це він сказав в інтерв"ю телеканалу ICTV.

"Я переконаний, тому що далі таке терпіти - це не поважати 46 мільйонів українців", - сказав Ющенко.

Він висловив переконання, що з таким міністром Україна не зможе справитись зі своїм завданням, та наголосив, що Міністерство внутрішніх справ - "це провідна інституція з боротьби з корупцією і забезпеченню правопорядку".

"Скажіть, будь ласка, як ми можемо боротися, якщо ми маємо таке ставлення?", - запитав Ющенко.

"Я закликаю всіх депутатів у даному випадку забути про кольори своїх партійних осередків і працювати на синьо-жовтий прапор та проголосувати за відставку", - додав він, висловивши думку, що, можливо, потрібно проголосувати не лише це одне кадрове рішення.

"Можливо, і не за одну відставку міністра, бо нам потрібна більш ефективна, навіть якщо ми говоримо про умови кризи, робота уряду в цілому", - сказав президент.

Він підкреслив, що Луценко не виконує свої обов"язки.

"Я вважаю, що це не міністр, я вважаю, що це людина, яка не забезпечує компетентне керівництво службою, яка покликана охороняти наш громадський порядок, а з іншого боку - боротися з корупцією", - наголосив Ющенко.

"Я хочу сказати, що ця структура (МВС) займається політикою", - додав він.

Президент також сказав про можливу доцільність краще закрити "на амбарний замок" Міністерство внутрішніх справ, ніж терпіти "те зло, яке воно під керівництвом міністра наносить суспільству".

На думку Ющенка, це падіння репутації України і падіння її рейтингів.

"Моя мета була - дивитись не на емоції міністра, а просто йому сказати, що він не професіонал, що він своїми діями підтримує те, що називається корупцією. Свідомо чи несвідомо, через цю бездіяльність, через ці скандали, які трапляються, у тому числі через нашого міністра - чи то не в той літак потрапив, чи то не в такому вигляді зайшов, чи то десь підняв кулак на когось", - зазначив Ющенко.

На його думку, Луценко має усвідомлювати, що він людина при зброї, і тому такі дії його є неприпустимими.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Ющенко пригадав Луценку Франкфурт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути